Buna ziua. Locuiesc intr-un spatiu administrat de AFI, in care chirias cu contract a fost o persoana varstica pe care am ingrijit-o, iar dupa decesul sau am ramas acolo cu familia cu acordul fiului persoanei (acesta are locuinta sa). Am mers la AFI si am depus certificatul de deces si am aratat ca vrem sa inchiriem noi locuinta. Ni s-a intocmit o fisa de calcul si s-a deschis cont pe numele nostru, in care platim chirie lunar stabilita conform fisei de calcul, primim chitante in schimb (de fapt, pe chitante scrie contravaloare lipsa folosinta, nu chirie), dar ni s-a spus ca nu ni se va incheia contract de inchiriere intrucat casa este revendicata de fostul proprietar si orice demers se suspenda pana la finalizarea dosarului de revendicare. Acum, intrucat un functionar din AFI a primit o "atentie" din partea unor persoane interesate de locuinta, ne-am trezit cu actiune in evacuare. Putem sa invocam acele chitante si faptul ca, dupa decesul chiriasului, AFI a fost de acord sa ramanem in locuinta drept un contract de inchiriere verbal? Am inteles ca daca am un contract, AFI va trebui mai intai sa-l rezilieze in instanta, si abia apoi sa ne evacueze.
Cererea de evacuare a facut-o AFI. Noi putem sa ne aparam cu faptul ca am platit chirie catre AFI si chiar daca nu avem un contract (evident ca nu ni se va incheia contractul cat exista revendicare din partea fstului proprietar), chitantele noastre si acordul AFI de pana acum de a ne lasa in locuinta, valoreaza caun contract?