avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Despre act de proprietate teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Despre act de proprietate teren

buna ziua

S-a incheiat contractul de mostenitor asupra unui teren arabil cu act de proprietate.Acel teren arabil cu act de proprietate este impartit in mod egal intre doua surori.
Cum se procedeaza dupa contractul de mostenitor incheiat la notar?Se intocmeste un alt act de proprietate pentru fiecare persoana mostenitoare?Sau ramane doar acel singur act de proprietate pe numele mamei decedate?

o zi buna
Ultima modificare: Joi, 2 Octombrie 2014
costincri, utilizator
Cel mai recent răspuns: d_doinita , utilizator 19:22, 2 Octombrie 2014
Certificatul de mostenitor reprezinta actul de proprietate asupra terenului.

Nu mai sunt necesare alte formalitati, de intocmire a altui act de proprietate.

In cazul in care doreste sa vanda atunci prezinta certificatul de mostenitor drept act de proprietate.
Daca cele doua surori doresc sa isi imparta mostenirea, si sa aiba fiecare actul sau, trebuie sa faca iesirea din indiviziune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren gigelas gigelas Buna ziua, Bunicul meu,inainte de deces,a facut testament pentru terenul ce l-a avut,mamei mele si unei surori a mea. Este vorba de un teren in indiviziune si ... (vezi toată discuția)
Vanzare drept de succesiune pitikudj pitikudj Buna ziua, Va prezint urmatoarea speta.Sunt mostenitor prin certificat de mostenitor a unei cote parte dintr-un teren arabil la care nu s-a facut carte ... (vezi toată discuția)
Deschidere succesiune dupa 10 ani de la decesul mamei Elena 47 Elena 47 buna ziua , fiti asa amabili si ajutati-ma cu un raspuns . mama decedata in 2006 , tatal decedat in 2015. Am un titlu de proprietate asupra bunurilor detinute ... (vezi toată discuția)