avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Proprietar, asociat, administrator si angajat?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Proprietar, asociat, administrator si angajat?

Buna ziua,

Suntem in etapa de infiintare a unei SRL si avem niste intrebari la care, spre marea mea surpriza, nu primim raspunsuri exacte, concrete. Sper, ca ma puteti ajuta:

Eu si colegul meu suntem/vom fi proprietarii firmei. Putem fi amandoi administratori? Este obligatoriu sa avem un angajat, fiind SRL? Daca da, poate unul dintre noi indeplini ambele functii, administrator si angajat? Sau poate fi asociat si angajat? Sau doar angajat?

Activitatea noastra este predarea limbii engleze pentru copii. Care sunt modalitatile de plata cele mai simple atat din punctul nostru de vedere, cat si a parintilor?

Va multumesc mult pentru ajutor!

Zsofia
Cel mai recent răspuns: zizizi , utilizator 11:25, 3 Octombrie 2014
zizizi a scris:

"Buna ziua,

Suntem in etapa de infiintare a unei SRL si avem niste intrebari la care, spre marea mea surpriza, nu primim raspunsuri exacte, concrete. Sper, ca ma puteti ajuta:

Eu si colegul meu suntem/vom fi proprietarii firmei. Putem fi amandoi administratori? "
Raspuns : Da, puteti amandoi administratori

"Este obligatoriu sa avem un angajat, fiind SRL? "
Raspuns: Nu este obligatoriu sa aveti angajati.
Daca da, poate unul dintre noi indeplini ambele functii, administrator si angajat? Sau poate fi asociat si angajat? Sau doar angajat?
Raspuns: Puteti fi amandoi administratori si angajati, sau numai unul ori nici unul.

"Activitatea noastra este predarea limbii engleze pentru copii. Care sunt modalitatile de plata cele mai simple atat din punctul nostru de vedere, cat si a parintilor?"
Raspuns: Modalitatile de plata pot fi atat in numerar cat si prin cont bancar. Dumneavoastra hortarati cum va este mai bine.

Bafra
Va multumesc mult pentru raspuns!

O zi buna in continuare!

Zsofia

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa protejez firma vornicu lumi vornicu lumi Suntem 2 asociati in firma si ar trebui ca amandoi sa dorim ca firma sa mearga bine!Avem angajati si desfasuram o activitate de productie.De ceva timp au ... (vezi toată discuția)
Infiintare srl medical diana1976 diana1976 Buna ziua, Vreau sa infiintez un SRL medical, adica sa ma mut cu cabinetul (care actual este un CMI) in alt spatiu, mai nou si mai modern. Am gasit ceva ... (vezi toată discuția)
Administrator srl si angajat? Victorius Victorius Buna seara. 1. La un SRL platitor de TVA si impozit pe profit, cu doi asociati dinter care unul si administrator este obligatoriu sa fie si un angajat ca sa ... (vezi toată discuția)