avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Adoptie nepotel ce urmeaza a fi abandonat !!!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Adoptie nepotel ce urmeaza a fi abandonat !!!

Buna ziua. Am o sora ce a ramas insarcinata la varsta de 18 ani , problema este ca a aflat acest lucru , in a cincea luna de sarcina . Nu isi doreste acest copil , practic il uraste si cu toate ca inca nu a nascut isi face planuri cum sa-l abandoneze , sustine ca nici macar nu il va alapta nici pentru o secunda . Vazand atatea cazuri in media despre "mame" fara suflet ma intereseaza soarta acestui copil nevinovat ce urmeaza a fi nascut . Intentia mea este sa protejez acest copil si chiar sa-l adopt cu toate ca mai am o fetita de 7 anisori si sunt casatorit.
In clipa in care I-am spus surorii mele ca intentionez sa cresc eu copilul , aceasta s-a luminat , doresc sa i-au acest copil imediat dupa nastere, ca acesta sa nu pateasca ceva rau.
Intrebare :
Cum sa procedez legal , sa nu ma trezesc dupa luni , ani , ca vrea sa fie mama ?
Va multumesc anticipat pentru orice sfat legat de , moralitate si legalitate. Va mentionez ca nu se cunoaste tatal biologic al copilului si "mama" nu o sa poata sa-i ofere absolut... nimic. :(
In aceasta situatie este bine ca mama sa ia copilul acasa si apoi incepeti procedura de adoptie , altfel va fi dus la un camin spital unde va sta mult timp pana la terminarea procedurii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul persoanelor adoptate de a-ºi cunoaºte originile ºi propriul trecut Roland Mindrila Roland Mindrila Modificarile aduse legii adoptiei au stabilit ca părinţii care au adoptat un copil trebuie să îi spună acestuia de la vârste cât mai mici, cu sprijinul ... (vezi toată discuția)
Mama a abandonat copilul in spital, tatăl are încredințarea ... Elena Fontana Elena Fontana Mama a abandonat copilul in spital tatăl are încuviințarea copilului ,l a recunoscut și îl cresc eu (soția tatălui)de la vârsta de 6luni acum are 14 ... (vezi toată discuția)
Adoptia unui copil cu acordul explicit al mamei ergon ergon Buna ziua. Va solicit sfaturile in urmatoarea problema. Datorita unor probleme medicale, nu putem avea copii. Ne-am gandit la adoptie, dar nu eram foarte ... (vezi toată discuția)