Stimata @gi-jane2, eu m-am ghidat dupa datele furnizate de catre utlizatoarea @mdlu unde aceasta a scris asa:
mdlu a scris:
Azi, mama copilului a venit cu certificat medico-legal conform caruia, copilului i.au cazut 3 dinti...cum este posibil asa ceva avand in vedere ca nici macar nu i se miscau?
Dupa cum vedeti, colega a verificat copilul cazut, a spus ca nu i se miscau dintii copilului cand a verificat. Medicul IML are alta opinie prin C.M.L. eliberat.
Avand informatiile date de mai sus, va pun o intrebare simpla:
- Daca dvs (gi-jane2) ati fi educatoarea de la gradinita si vazand ca doar gingia i s-a spart, fara sa se miste un dinte la acel copil, iar medicul de la IML emite certif. M.L. din care rezulta ca 3 dinti i s-a scos, dvs ce ati face cand stiti f, bine ca ati verificat pe copil si ati vaut ca nu i se misca nici un dinte?
Raspunsul nu trebuie sa mi-l dati mie, e valabil pt. dvs, deja inteleg ca acceptati orice zice medicul, fara sa va mai aparati, fara sa depuneti vreo contestatie in aparare, iar daca se aunge in instanta, nu veti ridica exceptii, propuneri in aparare, ci doar acceptati verdictul instantei.
Mai doresc sa precizez ca un copil nu este un obiect, o statuie, ci este o fiinta umana care se misca. Acum daca o fiinta umana care se misca se joaca si din jaca se loveste cazand, cu ce ar fi de vina personalul didactic? Ce putea sa faca? Sa puna pe toti copiii sa stea la colt fara sa se miste ca sa nu se loveasca? Asta ar insemna lipsa de libertate.
Pur si simplu, educatoarea nu e de vina, a supravegheat copiii, si cand acest copil s-a lovit cazand, imediat i-a acordat atentie, l-a ridicat de jos, la verificat la fata, gingii, dinti, etc, l-a mangaiat, l-a spalat de sange, s.a.m.d. Ce putea sa faca mai mult de atat? Atunci sa fim seriosi, cred ca orice gradinita trebuie sa impuna reguli din care sa rezulte ca copiii sa poarte pe cap casca de protectie ca cele de bassebal, si cotiere, genunchiere, ptr ca daca vor cadea, sa nu aiba probleme asa cum a avut acest copil de mai sus.
E legal sau corect asa ceva?