Buna ziua,
Povestea nu e noua, mai ales pe meleagurile noastre, copiii construiesc in curtea parintilor mizand pe buna-intelegere, ca pana la urma legea taie si spanzura pana cand copilul implineste 26 de ani....dupa aia fiecare cu ale lui, parca nici n-am fi familie...., totul reglementat de dreptul comun.
Multi cred ca cei care construiesc asa sunt superficiali si nu se intereseaza din timp, dupa care nu mai au alte posibilitati de a-si reglementa situatia, insa nu este asa....in cazul meu am intrebat la primarie daca autoriz. poate fi pe numele meu , terenul pe numele lor ( pentru ca asta era si dorinta lor), dar acolo nu si nu. Si uite cum te trezesti intr-o situatie imposibila din cauza unor ignoranti
Acum ca constructia s-a finalizat ( pe numele parintilor), avand doar o declaratie notariala prin care sunt de acord cu construirea pe terenul lor + facturi si chitante pe numele meu, CE-I DE FACUT? Vanzarea-cumpararea mi se pare absurda, am construit cu banii mei si pot dovedi usor acest lucru, vanz.-cump nu are de-a face, asa cum atunci cand cumperi un televizor pe care il platesti si, avand factura cu numele tau pe ea, este CLAR faptul ca este proprietatea ta, de ce nu se intampla la fel si cu casa? Care-i diferenta?! ca sa nu mai vorbim ca in cazul unei vanz.-cump este evident ca n-o sa platesc pretul , si ma mai trezesc si cu faptul ca actul poate fi contestat...
Multumesc!
Cel mai recent răspuns:
BUHNA SORIN , Avocat
16:44, 27 Mai 2009