avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Zile de concediu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Zile de concediu

Buna ziua,iata ca ne regasim din nou pe forum,probabil sunt un mare ghinionist.
Am fost concediat,anul 2014 in curs nu am executat decat 2 zile din concediu de odihna,deci mai am 18,pana in 1.09.2014 la eliberarea deciziei . deci am facut cerere pentru plata concediului neefectuat,dar nu inteleg cate zile din 18 mi se cuvin ? vechime la locul de munca este de 1,5 ani. dar anul nu s-a terminat inca si ma aflu in dilema.

O alta problema e ca nici anul trecut,aveam 8 zile concediu 2013,dar ei au falsificat o cerere de concediu in numele meu semnata de ei,si mau trecut in concediu fara ca eu sa stiu,eu venind la munca si facand rapoarte de predare primire in registrul de paza.dar aici banuiesc ca se incadreaza la fals in acte sub semnatura privata .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:06, 5 Octombrie 2014
In conditiile in care aveti un contract de m-ca legal incheiat si semnat de ambele parti, pana la 01.09.2014, cand vi s-a emis decizia desfacerii contr.de munca, pentru care motiv?in temeiul carui articol, ce scrie in decizie....? ca sa puteti obtine un raspuns corect la intrebarile dvs.?
1. Pana la 01.09.2014 aveti dreptul la 13 zile lucratoare de CO.

2. Aveti dreptul la compensarea in bani a numai 11 zile de CO neefectuate la incetarea c.i.m.

3. Referitor la anul 2013,puteti depune o plangere penala pentru savarsirea infractiunii de fals in inscrisuri sub semnatura privata.
In Decizia de concediere mi s-a scris ca am savarsit abateri disciplinare grave,si niste motive care eu habar nu aveam de ele,am fost convocat la o singura comisie disciplinara,la care am dat nota explicativa si nu am primit nici un raspuns cu vreo sanctiune si nu mi sa adus la cunostinta vreo sanctiune.
Desfacere contractului este cu Art.61 lit.a ,mai exact am fost executat politic ,discriminat.
Plangere penala am depus,am facut si sesizare la ITM .
Ultima modificare: Duminică, 5 Octombrie 2014
dragonu89, utilizator
Sanctiunea aplicata este cea cea mentionata in decizia primita - desfacerea disciplinara a c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cercetare disciplinara suciu_diana suciu_diana in cazul in care un angajat isi ia concediu de odihna inainte de implinirea termenului de 30 de zile pentru finalizarea cercetarii si emiterea deciziei, cum se ... (vezi toată discuția)
Concediu neefectuat Laitin Laitin Bună ziua, am următoarea problemă:de trei săptămâni nu m-am prezentat la muncă, deci nu am scris nici demisia,nici nu am predat echipamentul de ... (vezi toată discuția)
Demisie pe perioada cercetarii disciplinare? CarmennB CarmennB Buna seara, Unui angajat i se comunica o convocare pentru cercetare disciplinara pentru data de 15 ianuarie, avand ca motive nerespectarea programului de ... (vezi toată discuția)