O cunostinta de a mea are un copil de 5 ani, la momentul nasterii aceasta nu era casatorita iar tatal bilogic era plecat si nu a dorit sa il recunoasca (2009).
Mama copilului aflandu-se la o varsta relativ mica (20 ani) nestiind ce sa faca si neacceptand ca viitorul copil sa nu aibe un nume al tatalui, a rugat un prieten sa o ajute pana cand (tatal biologic se intoarce) sa o ajute oferindu-i numele acestuia.
Individul (prietenul ei) a acceptat fara niciun fel de conditie (ajutor prietenesc)
Acum 4 ani prietena mea a incercat sa isi treaca baiatul pe numele ei insa el s-a ridicat cu pretentii materiale declarand ca nu doreste sa modifice nimic pana cand nu primeste o anumita suma de bani.
S-a deschis un proces care a durat pana in prezent iar decizia finala fiind ca mama poate pastra tutela copilului si scoaterea din tara fara acordul "tatalui" (numele ramane al asa zisului tata) si acesta este obligat sa plateasca pensie alimentara.
Prietena mea este revoltata desi avocata ei a solicitat test ADN pe care "inculpatul" in refuza cu vehementa, si schimbarea numelui (este tot ce vrea...).
Cu toate acestea individul refuza plata pensiei, refuza sa faca testul ADN si in acelasi timp nu doreste ca acest copil sa poarte numele mamei sale decat contra unei sume imense de bani.
Se poate redeschide un alt proces? Cum se poate rezolva aceasta situatie?
Cum poate mama copilului sa il treaca pe numele ei si aceasta nu mai mai aibe niciun drept si nicio obligatie ?
Ce proces a deschis de fapt ?
Trebuia sa conteste recunoasterea paternitatii.
Cand s-a terminat procesul?
Poate pune in executare hotararea pt pensie, ii poate face plangere si pt abandon, poate se mai gandeste si ori plateste pensie daca vrea copil sau isi aduce aminte ca nu e al lui.
Nu are dovezi ca ii cere bani ?
Test de paternitate
Clause
Buna ziua ! Fratele meu a avut o relatie , nefiind casatorit, din care a rezultat un copil!
Acesta a fost recunoscut la acel moment dar ulterior fosta sa ... (vezi toată discuția)