Buna,astzi am remarcat unele nereguli la plata chetuielilor de bloc:la unele apartamente sunt trecute 1 persoana la plata cheltuielilor(desii locuiesc 2),unii sunt scutiti de la plata cheluielilor(in cazul acesta pe motiv ca este femeie de serviciu).Am observat ca la presedinta blocului este trecuta 1 persoana desii locuiesc 3,si are trecut 0 m apa rece,si 2 apa calda.Pa ana cum nu am stat sa citesc cheltuielile dar un vecin mi-a spus sa ma uit mai atent.Si un caz care ma priveste direct:s-a spart o teava de apa calda la mine in boxa ,au venit cei de la calor au rezolvat dar cica au dat amenda asociatiei ca pe holul boxei se aflau unele "gunoaie" si nu puteau sa ajunga la boxa.Presedinta m-a anuntat ca mi se va adauga la plata chetuielilor suna de 30 lei reprezentand jumatate din aceea amenda.Ma gandesc ca trebuie sa existe o chitanta care sa dovedeasca aceea suma si nu sa imi ceara bani doar asa.Ce e de facut in acest caz,sau cui trebuie sa ma adresez pentru lamuriri?
Pai ce sa se poata face?
Sa va arate factura si chitanta de la amenda. Pe baza acestui document se poate repartiza pe lista, altfel nu. Ar fi abuz, hotie sau numiti-o cum vreti.
Referitor la nr. de pers. trebuie sa existe o decizie a comitetului sau a adunarii generale cu privire la acest fapt. Probabil au recurs la anumite facilitati pentru a nu mai incheia contracte de munca/ de mandat.
Referitor la reparatia din subsol, va referiti probabil la cei de la Radet. Daca e vorba despre reparatia unei coloane care le apartine (pana la contor), Asociatia nu trebuie sa plateasca nimic, dar trebuie sa existe un Proces-Verbal de constatare, daca a fost o reparate care va apartine (dupa contor), cade in sarcina asociatiei, iar cei de la Radet au venit "in afara serviciului" si atunci trebuie sa existe o chitanta cu factura (ceea ce este putin probabil). In niciun caz nu poate fi vorba despre o amenda - Radet-ul nu da amenzi, pot cel mult sa perceapa penalizari pentru neplata facturii de energie termica.
Ca sa va repartizeze o suma in lista de intretinere, trebuie sa demonstreze ca sunteti vinovat pentru gunoiul depozitat in subsol. Si din nou trebuie sa existe o decizie, chiar si in cazul existentei uneui chitante. Fiind parte comuna ar trebui sa fie repartizata tuturor.
Faceti o contestatie a listei privind modul de repatizare a persoanelor. Presedintele este obligat sa raspunda contestatiei in termen de 10 zile.