avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cladiri intabulate pe terenul meu!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cladiri intabulate pe terenul meu!

Buna ziua! De curand am cumparat un teren de 4000 mp cu hale in paragina majoritatea sau distruse in suprafata de 500 mp. Terenul este tot pe numele meu dar imobilele sunt doar 50% pe numele meu, iar 50% pe numele altui cetatean. Ele sunt clar delimitate in mai multe cladiri si sunt impartite in doua CF-uri cu 2 apartamente unde sunt scrise exact care cladiri si cu cati mp sunt in fiecare incapere. Cum pot "scapa" de cel care detine 50% din cladiri? Nu prea vrea sa negocieze cu mine. Se pot demola cladiriile daca reprezinta un pericol si fara acordul lui?
Va multumesc anticipat!
Deschideti o actiune de partaj si soliictati impartirea bunurilor. Instanta va hotara , in functie de expertiza ce se va intocmi, de solicitarile partilor si de valoarea bunurilor, cui sa le atribuie.
Nu se poate scapa de om... :))
Multumesc de raspunsuri.
1. Pana la urma omul va trebui sa plateasca pt servitutea de trecere ca sa ajunga la cladiriile lui si chirie pentru terenul de sub casa?
2. Cum nu se poate scapa de om daca cladiriile sunt ruine si vor trebui demolate, atunci nu raman eu proprietar pe teren cum sunt si in momentul de fata?
3. Omul are trecuta si o platforma de beton tot pe CF-ul lui de 200 mp care astazi este mai multa iarba decat platforma. Pot prin instanta sa ii cer sa isi ridice platforma si sa o scot din CF?
4. Pot folosi eu platforma daca el refuza sa imi plateasca chirie?
5. Daca nu o sa ajungem la un punct comun poate el sa mai intre pe pamantul meu fara hotarare judecatoreasca si fara sa plateasca chirie?
Va multumesc anticipat si scuze daca am pus prea multe intrebari.
cazacuioana a scris:

Deschideti o actiune de partaj si soliictati impartirea bunurilor. Instanta va hotara , in functie de expertiza ce se va intocmi, de solicitarile partilor si de valoarea bunurilor, cui sa le atribuie.

Am discutat cu un cadastrist si imi spunea ca se poate face o rectificare unde sa nu mai apar cu cote parti (pentru ca cladiriile ce le am eu pe CF sunt altele decat cladirile ce apar pentru celalalt proprietar). Terenul este tot al meu.
Care cote parti?, pana acum am inteles ca fiecare e proprietar exclusiv pe imobilele lui...

1, 5. Depinde cum s-a constituit trecerea si superficia.
2, 3, 4. Nu stiu starea in care sunt imobilele, daca trebuie demolate sau pot fi refacute, reparate. Rampa ba e stricata si sa fie ridicata, ba poate sa o folositi dv... Nu prea inteleg, daca poate fi folosita, cum sa-l obligati sa o ridice?
Cine ce foloseste acolo efectiv, de cand, in baza caror acte... trebuie vazut. Totusi, din ce spuneti, e dificil de inteles daca sunt in paragina sau folosite.

Alte discuții în legătură

Constructie provizorie [cadre beton ,fundatie]pe teren inchiriat siviiu siviiu buna ziua.vreau sa inchiriez unei persoane un teren in vederea construirii unei hale din panouri metalice.datorita configuratiei terenului el este nevoit sa ... (vezi toată discuția)
Riscul proprietarului daca un chirias construieste o cladire pe teren cu acordul si in numele proprietarului dvd779 dvd779 Buna ziua Sunt un proprietar persoana fizica si doresc sa dau in chirie un teren si hala existenta pe acesta unei persoane juridice printr-un contract de ... (vezi toată discuția)
Drept de superficie pe teren + proprietar imobil puslic puslic Sunt proprietar al unei cladiri pe al carui teren detin si dreptul de superficie - hotarat de o instanta judecatoreasca. In momentul de fata imobilul este ... (vezi toată discuția)