avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cladiri intabulate pe terenul meu!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cladiri intabulate pe terenul meu!

Buna ziua! De curand am cumparat un teren de 4000 mp cu hale in paragina majoritatea sau distruse in suprafata de 500 mp. Terenul este tot pe numele meu dar imobilele sunt doar 50% pe numele meu, iar 50% pe numele altui cetatean. Ele sunt clar delimitate in mai multe cladiri si sunt impartite in doua CF-uri cu 2 apartamente unde sunt scrise exact care cladiri si cu cati mp sunt in fiecare incapere. Cum pot "scapa" de cel care detine 50% din cladiri? Nu prea vrea sa negocieze cu mine. Se pot demola cladiriile daca reprezinta un pericol si fara acordul lui?
Va multumesc anticipat!
AVLIL a scris:

Care cote parti?, pana acum am inteles ca fiecare e proprietar exclusiv pe imobilele lui...

1, 5. Depinde cum s-a constituit trecerea si superficia.
2, 3, 4. Nu stiu starea in care sunt imobilele, daca trebuie demolate sau pot fi refacute, reparate. Rampa ba e stricata si sa fie ridicata, ba poate sa o folositi dv... Nu prea inteleg, daca poate fi folosita, cum sa-l obligati sa o ridice?
Cine ce foloseste acolo efectiv, de cand, in baza caror acte... trebuie vazut. Totusi, din ce spuneti, e dificil de inteles daca sunt in paragina sau folosite.

Multumesc!
Superficia nu este notata pe CF deoarece fostul proprietar avea trecut pe numele lui 50 % din cladiri (asa a preluat si el claridile), iar 50% din cladiri si intreg terenul pe firma care intrand in isolventa s-a vandut. Astfel am ajuns eu in posesie. "Rampa" nu este rampa, eu am spus ca este platforma de beton (ceva beton turnat in curte) si este trecut in CF-ul lui.
1.Cine are dreptul sa il foloseasca? Nu stiu daca platforma de beton este edificata intr-un plan cadastral dar ea este trecuta in CF-ul omului. Pot sa chem o comisie si sa le arat ca nu mai exista acea platforma si sa ma fososesc eu de respectivul teren sau sa il dau in judecata si sa il pun sa isi "ridice" platforma de beton. In legatura cu imobilele, ele sunt fata tigle si caramiziile sunt mancate in proportie de 25-50%, fara geamuri si cu munti de moloz in ele. Nu le foloseste nimeni de ani de zile. Poate se pot reface.
2.Daca omul nu le reface in termen de ... zile se pot demola si sa raman doar eu singur pe teren?
3.Cum se procedeaza in cazul unei servitutii de trecere? Din cate stiu eu trebuie sa ma dea in judecata, trebuie sa faca o expertiza sa gaseasca calea de acces. Trebuie sa imi plateasca terenul pe care are accesul la un pret corect rezultat din expertiza. Terenul este tot in construibil intravilan.
4. Cati m latime va trebui sa ma despagubeasca? Cumva 7.5-8 m?
5.Trebuie sa plateasca chirie pentru terenul de sub hala?
6. Cine stabileste suma minima sau maxima?
7. Ce se intampla daca nu plateste?
8. Daca nu o sa ajungem la un punct comun poate el sa mai intre pe pamantul meu fara hotarare judecatoreasca si fara sa plateasca chirie?
9. Care ar fi solutia cea mai buna de conciliere pentru mine?

Multe intrebari, va rog sa ma ajutati!
Trebuie sa mergeti la un avocat cu actele, v-am spus ca din ele rezulta care ce drepturi are. Daca repetati aceleasi inrtebari adaugand altele, nu obtinem noi mai multe informatii sa va ajutam. Nu avem date sa va ajutam mai mult.
AVLIL a scris:

Trebuie sa mergeti la un avocat cu actele, v-am spus ca din ele rezulta care ce drepturi are. Daca repetati aceleasi inrtebari adaugand altele, nu obtinem noi mai multe informatii sa va ajutam. Nu avem date sa va ajutam mai mult.

Speram sa obtin ceva informatii, dar din pacate oricat de multe detalii v-as da, rezultatul este unul negativ. Eu am pus intrebari clare la care nu am primit raspunsuri. Am scris una, iar dumneavoastra ati tradus altceva (ex. platforma betonata = rampa- este diferenta imensa intre termeni, am spus clar de la inceput ca este totul in paragina si mi-ati scris ca nu intelegeti daca este in paragina sau nu). In ce limba sa ma exprim, ca toate persoanele cu care am discutat au inteles fara atatea lamuriri.Ma intreb retoric care este scopul acestui forum?
O zi buna!
Ultima modificare: Miercuri, 8 Octombrie 2014
cosminpetrescu, utilizator
Scopul acestui forum este o informare initiala, adica sa stie omul daca merge la cadastru sau la instanta, la avocat sau la executor. Asa cum spune si regulamentul, nu tine loc de consultatii de niciun fel.
Eu v-am intrebat anumite detalii, dv. reveniti cu intrebari.
Juridic, nu exista diferenta intre rampa, parcare, platforma etc. Juridic, fiecare e o constructie.
De aceea trebuie sa mergeti la un avocat cu actele, ca poate vorbiti mai mult decat scrieti, din discutii reies mai multe detalii, deseori importante.

Nu va suparati ca atata pot, intrebati pe altcineva, invitati la discutii... regret, dar unele raspunsuri duc la nevoia altor intrebari si o putem tine asa in lamuriri pana aproape de sarbatorile de iarna. Si nu, nu glumesc si nu iau nimic in ras.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constructie provizorie [cadre beton ,fundatie]pe teren inchiriat siviiu siviiu buna ziua.vreau sa inchiriez unei persoane un teren in vederea construirii unei hale din panouri metalice.datorita configuratiei terenului el este nevoit sa ... (vezi toată discuția)
Riscul proprietarului daca un chirias construieste o cladire pe teren cu acordul si in numele proprietarului dvd779 dvd779 Buna ziua Sunt un proprietar persoana fizica si doresc sa dau in chirie un teren si hala existenta pe acesta unei persoane juridice printr-un contract de ... (vezi toată discuția)
Drept de superficie pe teren + proprietar imobil puslic puslic Sunt proprietar al unei cladiri pe al carui teren detin si dreptul de superficie - hotarat de o instanta judecatoreasca. In momentul de fata imobilul este ... (vezi toată discuția)