AVLIL a scris:
Care cote parti?, pana acum am inteles ca fiecare e proprietar exclusiv pe imobilele lui...
1, 5. Depinde cum s-a constituit trecerea si superficia.
2, 3, 4. Nu stiu starea in care sunt imobilele, daca trebuie demolate sau pot fi refacute, reparate. Rampa ba e stricata si sa fie ridicata, ba poate sa o folositi dv... Nu prea inteleg, daca poate fi folosita, cum sa-l obligati sa o ridice?
Cine ce foloseste acolo efectiv, de cand, in baza caror acte... trebuie vazut. Totusi, din ce spuneti, e dificil de inteles daca sunt in paragina sau folosite.
Multumesc!
Superficia nu este notata pe CF deoarece fostul proprietar avea trecut pe numele lui 50 % din cladiri (asa a preluat si el claridile), iar 50% din cladiri si intreg terenul pe firma care intrand in isolventa s-a vandut. Astfel am ajuns eu in posesie. "Rampa" nu este rampa, eu am spus ca este platforma de beton (ceva beton turnat in curte) si este trecut in CF-ul lui.
1.Cine are dreptul sa il foloseasca? Nu stiu daca platforma de beton este edificata intr-un plan cadastral dar ea este trecuta in CF-ul omului. Pot sa chem o comisie si sa le arat ca nu mai exista acea platforma si sa ma fososesc eu de respectivul teren sau sa il dau in judecata si sa il pun sa isi "ridice" platforma de beton. In legatura cu imobilele, ele sunt fata tigle si caramiziile sunt mancate in proportie de 25-50%, fara geamuri si cu munti de moloz in ele. Nu le foloseste nimeni de ani de zile. Poate se pot reface.
2.Daca omul nu le reface in termen de ... zile se pot demola si sa raman doar eu singur pe teren?
3.Cum se procedeaza in cazul unei servitutii de trecere? Din cate stiu eu trebuie sa ma dea in judecata, trebuie sa faca o expertiza sa gaseasca calea de acces. Trebuie sa imi plateasca terenul pe care are accesul la un pret corect rezultat din expertiza. Terenul este tot in construibil intravilan.
4. Cati m latime va trebui sa ma despagubeasca? Cumva 7.5-8 m?
5.Trebuie sa plateasca chirie pentru terenul de sub hala?
6. Cine stabileste suma minima sau maxima?
7. Ce se intampla daca nu plateste?
8. Daca nu o sa ajungem la un punct comun poate el sa mai intre pe pamantul meu fara hotarare judecatoreasca si fara sa plateasca chirie?
9. Care ar fi solutia cea mai buna de conciliere pentru mine?
Multe intrebari, va rog sa ma ajutati!