avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... pensie si custodie
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

pensie si custodie

buna , as dorii sa va intreb sau sa fac o colsulta
sora mea a dat in judecata tatal copiiilor,pentru custodie si pensie alimentara si acesta nu s-a prezentat la nici una dintre infatisari (au avut 2) as dorri sa stiu daca poata sa lipseasca in multe randuri si pe baza caror motive. ca avocata pe care o are sora mea nu ma prea convinge si as dorii o alta opinie ,daca se poate binenteles va multumesc
Cel mai recent răspuns: bojitalin , utilizator 17:06, 10 Octombrie 2014
Paratul poate sa lipseasca la toate termenele, important e ca sora sa aiba depus la dosar tot ce trebuie.
merci,pai are tot ce trebuie doar vroiam sa stiu de cate ori poate lipsii si daca in baza a orice scuza? ca asa poate lipsii la toate termenele,nu? sau cate termene se pot da inaintea deciziei finale?
Numarul de termene dintr-un astfel de dosar nu depinde de prezenta sau absenta paratului (eventual un singur termen la care sa fie chemat la interogatoriu).

Numarul de termene este dat de complexitatea cauzei si de probele care se administreaza. Deci nu faptul ca paratul nu se prezinta va tine pe loc cu solutionarea cauzei.

Trebuie insa ca paratul sa fie neaparat citat la adresa corecta pe care sora dvs este obligata sa o indice, altfel hotararea este anulabila.
Ultima modificare: Luni, 6 Octombrie 2014
AV. GABRIELA GERBER, Avocat
Ce inseamna ca lipseste pentru dv., ca se amana dosarul DIN CAUZA ASTA sau doar ca nu e prezent?
Ca nu e prezent, nicio problema. Cat despre custodie, nu stiu daca trebuia ceruta in dosar... miroase ca nu.
Colsulta... m-ati pierdut, n-am inteles ce-ati dorit sa spuneti.
Prezenta paratului la proces nu este obligatorie.Absentarea la proces va profita dumneavoastra.

Instanta de judecata va solutiona cauza dedusa judecatii prin prisma probatoriilor existente la dosarul cauzei.

Interogatoriul poate fi calificat drept marturisire orice inceput de dovada, avand in vedere lipsa nejustifica la proces a paratului.

Instanta de judecata va stabili pensia de intretinere in raport de veniturile salariale nete obtinute, ori in functie de salariul minim pe economia nationala, daca nu sunt obtinute venituri constante, dintr-o activitate lucrativa.

Hotararea este executorie de drept.

Executarea silita poate fi initiata in toate formele sale.

Neplata , cu rea credinta, timp de cel putin trei luni , a pensiei de intretinere reprezinta elementul constitutiv al infractiunii de abandon de familie.

Succes.

Alte discuții în legătură

Judecarea pt marire pensie alimentara in lipsa paratului Alina2011 Alina2011 Buna ziua! In solicitarea pt marirea pensilei alimentare am specificat sa se judece in lipsa prezentei mele. [b]Dar daca paratul nu se prezinta[/b], insa ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara neprezentare judecatorie DOLC DOLC Buna ziua, Fosta mea sotie m-a dat in judecata pt marirea pensiei alimentare, insa nici unul dintre noi nu s-a prezentat la cele 2 infatisari care au fost ... (vezi toată discuția)
Citatie pentru sot mamalui Stefan mamalui Stefan Buna ziua, sotul meu a primit o citatie pentru a se prezenta la un proces intentat de fosta sotie,in vederea majorarii pensiei pentru minora aflata in ... (vezi toată discuția)