Am cumparat o saltea de la un magazin on-line, si am constatat ca este prea tare.
Am dreptul sa cer schimbarea ei sau returnarea banilor?
Mentionez ca am desfacut si aruncat ambalajul (polietilena transparenta - as putea sa cumpar alta de la un magazin gen Dedeman)
In mod normal, daca ati cumparat salteaua pe numele unei persoane fizice (nu SRL, PFA, etc.) si nu au trecut inca 14 zile de cand ati primit-o, ar trebui sa beneficiati de dreptul de retragere (adica sa returnati salteaua si sa primiti inapoi suma platita).
Verificati Termenii si Conditii respectivului magazin online - pentru a vedea daca mai sunteti in termenul legal si in ce conditii se poate face retragerea.
Pe site-ul lor scrie ca sa nu desfac salteaua din ambalajul original (folie polietilena transparenta), dar eu nu puteam proba salteaua fara sa desfac ambalajul.
Potrivit legii aveti dreptul sa denuntati unilateral contractual, in termen de 14 zile, fara nici o justificare. Asta inseamna ca puteti solicita banii achitati precum si taxele de transport daca au existat. conform dispozitiilor Ordonantei de Urgenta nr.34/2014.
Daca nu ati fost informata despre acest drept, termenul de 14 zile se mareste. Succes.