avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Retur comert online
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Retur comert online

Buna ziua,

Am cumparat o saltea de la un magazin on-line, si am constatat ca este prea tare.
Am dreptul sa cer schimbarea ei sau returnarea banilor?
Mentionez ca am desfacut si aruncat ambalajul (polietilena transparenta - as putea sa cumpar alta de la un magazin gen Dedeman)
Cel mai recent răspuns: ContSters318277 , utilizator 09:18, 10 Octombrie 2014
Pe acelasi site scrie in ce conditii returnati si in cat timp.
In mod normal, daca ati cumparat salteaua pe numele unei persoane fizice (nu SRL, PFA, etc.) si nu au trecut inca 14 zile de cand ati primit-o, ar trebui sa beneficiati de dreptul de retragere (adica sa returnati salteaua si sa primiti inapoi suma platita).

Verificati Termenii si Conditii respectivului magazin online - pentru a vedea daca mai sunteti in termenul legal si in ce conditii se poate face retragerea.
Pe site-ul lor scrie ca sa nu desfac salteaua din ambalajul original (folie polietilena transparenta), dar eu nu puteam proba salteaua fara sa desfac ambalajul.

Potrivit legii aveti dreptul sa denuntati unilateral contractual, in termen de 14 zile, fara nici o justificare. Asta inseamna ca puteti solicita banii achitati precum si taxele de transport daca au existat. conform dispozitiilor Ordonantei de Urgenta nr.34/2014.

Daca nu ati fost informata despre acest drept, termenul de 14 zile se mareste. Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept retur 14 zile lorandreea lorandreea Buna ziua, se poate sa ma ajutati cu o informatie de specialitate in situatia urmatoare? Am cumparat o saltea de pe un site, pe care am desigilat-o cand am ... (vezi toată discuția)
Retur produs dedeman costrasuc costrasuc Am cumparat zilele trecute un birou de pe site-ul Dedeman. Nu-mi place cum e ambalat (foarte neprofesionist) si ma tem ca blaturile (puse unul peste celalalt, ... (vezi toată discuția)
Returnare produs Filip Alexandru Filip Alexandru Stiu ca s-a mai vorbit acest subiect, dar am ceva intrebari diferite. In cursul zilei de ieri am achizitionat un telefon mobil, odata cu el am incheiat si ... (vezi toată discuția)