avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme cu vecinii privind izolarea unei case noi
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme cu vecinii privind izolarea unei case noi

Buna ziua
La inceput de an am demolat casa in care locuiam, casa veche de ~100 ani care era lipita de casele din stanga si dreapta ei. Mentionez ca sunt case cu probleme (lipsa fundatiei, fundatie care este sfarmicioasa, etc).
Mentionez ca am facut cadastrul inainte de a ma apuca sa demolez, a venit un baiat cu antena gps si a luat colturile proprietatii si alte puncte, iar la final uimitor totul era pe pozitie, proprietatea era fara probleme si incalcari.
Dar dupa ce am demolat si constructorul a venit sa pozitioneze casa noua se pare ca aceasta cu toate retragerile mele tot nu prea incapea, si din 10 cm de polistiren care trebuia sa existe intre case daca a ramas de 3 cm pt ca casele erau construite stramb si aplecate spre proprietatea mea.
Acum ca am ajuns la polistiren se pare ca proprietarii din stanga si dreapta mea nu vor sa intru peste casele lor, care casele lor se afla de drept pe proprietatea mea.
Am nevoie de o solutie sa stiu exact cine poate arbitra acesta problema si mai ales cine are dreptate.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters330712 , utilizator 23:40, 7 Octombrie 2014
care casele lor se afla de drept pe proprietatea mea.

Daca pe proprietatea dv s-au extins vecinii,urmeaza sa ii determinati amiabil sau in instanta sa isi aduca constructiile la nivelul proprietatilor lor din acte
adica chemare in judecata ??? termen de 2-3ani
chiar daca casa lor este construita in ~1800??
de mentionat ca izolatia de care vorbesc eu se va amplasa peste acoperisul caselor vecinilor.
Dar daca fortez nota si totusi fac acesta izolatie, ce se intampla?
Multumesc
Nu s-a verificat stadiul cladirilor pe care constructia dv. viitoare urma sa o atinga? NU v-a cerut primaria? Nu ati facut subzidiri la acele case invecinate?
Nu stiu ce se poate intampla, daca o casa pica... se intampla sa pice. Sau nu inteleg eu intrebarea dv.
Se poate sa va acuze de distrugere, sa va dea in judecata, sa va oblige sa refaceti (si e foarte scump), sa va tarati prion instante traind printre expertize ani de zile.
Mai degraba intelegeti-va, ii notificati, mergeti la un avocat sa va vada actele, trebuie vorbit cu constructorul despre masura in care s-a respectat legislatia si apoi le propuneti cateva variante.
Spun eu, e cea mai ieftina si rapida solutie.
Casele au fost expertizate, stiam exact cat de "solide" sunt, a fost expert, sa facut studiu geo, sa dat solutie, casele au rezistat, dar nimeni nu a verificat daca ele sunt sau nu pe proprietatea mea sau ce grad de inclinatie are decat inainte de a sapa efectiv cand terenul a fost curatat de casa veche.
Acum stam sa ne "omoram" in centimetrii, pentru ca vecinu doreste sa beneficieze de pozitia in care se afla, cu 10 cm pe proprietatea mea, in detrimentul izolarii casei mele.
Dar daca voi pune polistiren peste casa lui, polistiren de 10cm, ce se poate intampla, tinand cont ca eu pun acest polistiren pe proprietatea mea?

Alte discuții în legătură

Izolație perete al vecinului pe terenul părinților mei Kassia Kassia Bună ziua! Părinții mei au cumpărat casa în care locuiesc când s-au căsătorit, de la bunicii mei. Din totdeauna, și bunicii cât și părinții mei, ... (vezi toată discuția)
Problema cu vecinii in izolarea casei construite pe hotar ysza_00 ysza_00 Buna seara, Incerc sa gasesc legea conform careia daca o casa are autorizatia de constructie pe hotar - vecinul este obligat sa ma lase sa izolez peretele ... (vezi toată discuția)
Vecinul reazemă diverse lucruri de peretele casei mele. pot să construiesc un gard pe limita de proprietate? trasor trasor Bună ziua, supun atenției dvs. o problema cu care mă confrunt de ani de zile: am în proprietate o casă și 400 mp de teren cu cadastru și intabulare iar ... (vezi toată discuția)