avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1062 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... nu mi s-a dat salariul de 4luni
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

nu mi s-a dat salariul de 4luni

lucrez la un srl de 2 ani. De la 1.01.09 ne-au micsorat salariile in cartea de munca , intelegerea fiind sa ne dea banii intregi in mana si pe cartea de munca mai putin. Suntem in data de 25.05.2009 si de-abia cu chiu cu vai mi-am luat banii pe ianuarie si un avans pe februarie. Cum procedez sa imi recuperez banii macar cat scrie pe cartea de munca. Eu nu am semnat statul de salarii pe ian.si febr.La ora actuala ma aflu in concediu medical pentru ingrijire copil sub 7 ani pentru ca am fost internati de pe 05.05.09 pana pe 21.05.09.
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 01:54, 26 Mai 2009
in instanta e ok sa mergeti cu martori , la itm nu va ajuta acest lucru .
Ultima modificare: Luni, 25 Mai 2009
H.R. SUPORT , Consultant resurse umane
Instanta de judecata este cea mai buna solutie in cazul dvs.
Doar instanta de judecata prin hotararea pronuntata obliga angajatorul sa va achite salariile, iar in caz de nerespectare a acestei hotarari angajatorul va raspunde penal.
ITM-ul ii pune in vedere sa achite drepturile salariale , iar in caz de refuz il poate sanctionat cu amenda....dart acest lucru nu va ajuta pe dumneavoastra personal, poate doar bugetul statului unde trebuie platita amenda...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de munca ianu ianu am facut sesizare la itm arad fostului angajator pentru neachitarea drepturilor salariale,neacordarea concediului de odihna,orelor suplimentare,cat si pentru ... (vezi toată discuția)
Cum imi recuperez cartea de munca? d-ioana d-ioana pe 4 iulie m-am pacalit si am semnat demisia. nici pana acum nu mi-au dat cartea de munca si nici o decizie, o hartie, un biletel....ceva din care sa reiasa ca ... (vezi toată discuția)
Carte de munca imradu imradu buna ziua.am probleme legate de fostul loc de munca.am incetat activitatea in luna decembrie cu acordul ambelor parti si de atunci tot astept plata salariului ... (vezi toată discuția)