avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara pentru student la ID
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara pentru student la ID

Buna. Parintii mei s-au despartit cand aveam eu 4ani, de atunci eu am primit pensie alimentara de la tatal meu pana la varsta de 18 ani. Deoarece nu am dorit sa il dau in judecta, am convenit cu el sa primesc suma de 200lei lunar. In prezent el s-a recasatorit si are un copil de 5ani, iar eu am varsta de 21 de ani si sunt studenta la id, dar mentionez ca nu mai stau cu mama mea si nici nu dispun de nici un venit. As dori sa stiu daca in conditiile mele, as avea vreun castig daca l-as da in judecata pe tata pentru un venit mai mare( venitul permitandu-i asta). (din cate am mai citit mi-ar reveni 1/6 din venitul lui tinand cont ca mai are un copil, dar nu stiu daca are vreo important faptul ca eu sunt la id). Multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:12, 7 Octombrie 2014
Art. 529 NCC

Cuantumul întreţinerii

(1) Întreţinerea este datorată potrivit cu nevoia celui care o cere şi cu mijloacele celui care urmează a o plăti.

(2) Când întreţinerea este datorată de părinte, ea se stabileşte până la o pătrime din venitul său lunar net pentru un copil, o treime pentru 2 copii şi o jumătate pentru 3 sau mai mulţi copii.

Daca studiati, puteti beneficia de aceasta pensie de întreținere pina la virsta de 26 de ani.
Are importanta ca sunteti studenta la ID. De putut, puteti cere si de la mama si de la tata intretinere, insa dvs fiind studenta la distanta , aveti posibilitatea- timp sa va angajati si sa va intretineti prin munca.
Ramane la aprecierea instantei daca se va stabili o pensie sau nu, daca se va hotari ca nu aveti dreptul, mi-e ca nici pe aia 200 nu vi-i mai da. Incercati pe cale amiabila sa luati de la fiecare cat de putin si poate gasiti si ceva de lucrat cu jumatate de norma.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara student ruksandra ruksandra Buna. parintii mei s-au despartit cand aveam eu 4ani, de atunci eu am primit pensie alimentara de la tatal meu pana la varsta de 18 ani. Deoarece nu am dorit ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara pt cu copil cu handicap motor sever Ramona 12 Ramona 12 Ce pensie alimentara trebuie sa dea prietena mea dacă în urma divortului fosta soacra dorește sa aibă grija de nepoata ei cu grad de handicap motor sever ... (vezi toată discuția)
Divort cu copil major student eu-parinte eu-parinte Cu ce sume de bani trebuie sa contribuie parintii (divortati) la intretinerea copilului lor major care este student in anul II? Ce obligatii le revin acestor ... (vezi toată discuția)