avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Notificare de plata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Notificare de plata

Buna seara,

Sunt insarcinata si de la 01-10 sunt in concediu prenatal.Din data de 07-08 pana la 01-10 am fost in concediu medical cu probleme grave la coloana vertebrala.Data de salariu este de 30 ale lunii.Patronul refuza fara nici un fel de justificare sa imi plateasca concediu medical,prin urmare am facut o notificare de plata a drepturilor banesti cuvenite.Aceasta are termen de 15 zile. Eu din data de 30 iulie nu am mai luat nici un ban,deci va dati seama ca este foarte greu de supravietuit.Ce cai mai am de atac? Plangere la CJAS dupa cele 15 zile astept inca 30 de zile dupa care plangere ITM astept din nou 30 de zile dupa care avocat?Perioada foarte lunga fara nici un venit si cu obligatia morala de a face diverse ecografii fetale + intretinere familie. La aceasta notificare este vorba de zile calendaristice sau lucratoare? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:34, 21 Octombrie 2014
Cam prematur sa faceti o astfel de solicitare , avand in vedere ca data nasterii nu o cunoasteti exact.
Buna ziua. Au trecut cele 15 zile de la notificarea de plata a indemnizatiei de concediu medical , predata patronului, intre timp am facut sesizare si la CAS ilfov ,aceasta avand ca termen 30 de zile (15 zile au trecut)..Ce mai pot face intre timp sa imi obtin drepturile? Ce pasi urmeaza? Din luna August nu am mai luat nici un ban.Mentionez ca in prezent sunt in prenatal.
Multumesc!
Puteti sa va pregatiti actiunea in instanta, intrucat o alta modalitate legala nu mai aveti.
Sa inteleg ca este posibil ca nici corpul de control cas sa nu o determine prin amenda sa imi plateasca darile? Exista cerere tip pentru aceasta actiune in instanta?
Este posibil ca nici dupa sanctiunea primita sa nu va achite banii.

Nu exista tipizat pentru actiunea in instanta.

Alte discuții în legătură

Data de salariu nerespectata angelica82 angelica82 Buna seara, Data de salariu este de 30 ale lunii.Nu exista vre-o specificatie in contract de genul\\"Salariul pe data de 30 ale lunii urmatoare celei ... (vezi toată discuția)
Angajatorul nu vrea sa plateasca indemnizatia pentru incapacitate temporara de munca madimadi madimadi buna seara,am si eu cateva intrebari;soacra mea este operata de cancer mamar(i s-a scos sanul),este in medical dar patronul nu vrea sa-i plateasca medicalul(nu ... (vezi toată discuția)
Neplata concediului de risc maternal Biancaleona Biancaleona Buna ziua, sunt insarcinata in luna a 7-a, iar din 14 august sunt in concediu de risc maternal. Am fost de acord ca angajatorul sa imi plateasca banii ce imi ... (vezi toată discuția)