avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Notificare de plata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Notificare de plata

Buna seara,

Sunt insarcinata si de la 01-10 sunt in concediu prenatal.Din data de 07-08 pana la 01-10 am fost in concediu medical cu probleme grave la coloana vertebrala.Data de salariu este de 30 ale lunii.Patronul refuza fara nici un fel de justificare sa imi plateasca concediu medical,prin urmare am facut o notificare de plata a drepturilor banesti cuvenite.Aceasta are termen de 15 zile. Eu din data de 30 iulie nu am mai luat nici un ban,deci va dati seama ca este foarte greu de supravietuit.Ce cai mai am de atac? Plangere la CJAS dupa cele 15 zile astept inca 30 de zile dupa care plangere ITM astept din nou 30 de zile dupa care avocat?Perioada foarte lunga fara nici un venit si cu obligatia morala de a face diverse ecografii fetale + intretinere familie. La aceasta notificare este vorba de zile calendaristice sau lucratoare? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:34, 21 Octombrie 2014
Buna ziua,
In legatura cu subiectul de ma sus,am fost sunata de catre patron sa merg sa imi ridic indemnizatia pe CM luna august,pentru ca este ultima zi de pe notificarea trimisa de mine la sediu.Din rea vointa probabil ma va tine in fiecare luna cu aceste notificari ,care vor decala cu mult data de plata a indemnizatiei. Intre timp am facut sesizare la CAS si doresc sa stiu daca ii anunt ca am fost sunata de patron pt plata banilor,tinand cont de faptul ca pe 30 luna aceasta ar' trebui sa mi se achite din nou indemnizatia pe CM luna Septembrie,si este posibil sa refuze iar patronul?
Sa fac un proces verbal de primire a banilor si ce reprezinta? Nu mi se elibereaza stat de plata sau alt document..Sau este treaba patronului?
Multumesc!
Mergeti mai intai sa va ridicati banii , veti semna documentul - statul de plata - pus la dispozitie de catre angajator care va face dovada platii.
Multumesc pentru raspuns,insa va asigur ca nu imi va da nici un stat de plata sa semnez.Prin urmare este de datoria mea sa fac acest proces verbal? ma ajuta cu ceva ?
Pe dvs nu va ajuta prea mult, il ajuta pe angajator intrucat acesta trebuie sa aiba dovada ca va achitat acei bani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Data de salariu nerespectata angelica82 angelica82 Buna seara, Data de salariu este de 30 ale lunii.Nu exista vre-o specificatie in contract de genul\\"Salariul pe data de 30 ale lunii urmatoare celei ... (vezi toată discuția)
Angajatorul nu vrea sa plateasca indemnizatia pentru incapacitate temporara de munca madimadi madimadi buna seara,am si eu cateva intrebari;soacra mea este operata de cancer mamar(i s-a scos sanul),este in medical dar patronul nu vrea sa-i plateasca medicalul(nu ... (vezi toată discuția)
Neplata concediului de risc maternal Biancaleona Biancaleona Buna ziua, sunt insarcinata in luna a 7-a, iar din 14 august sunt in concediu de risc maternal. Am fost de acord ca angajatorul sa imi plateasca banii ce imi ... (vezi toată discuția)