avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Speta interesanta. Dizolvare srl - disparitie asociat ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Speta interesanta. Dizolvare srl - disparitie asociat strain

salutare...
Cum ziceam. SRL cu 3 asociati dintre care unul strain, cu cota de participare la beneficii si pierderi de 30%, de negasit. Cum e cel mai indicat sa procedam?
1. Convocare la AGA publicata in ziar de mare tiraj, dupa care se va redacta procesul-verbal de neprezentare, urmand ca Hotararea de dizolvare sa fie luata de ceilalti 2 asociati si inreg la ORC-publicare in MO? Ceilalti 2 asociati pot hotara si asupra repartizarii activului fara sa mai fie nevoie de lichidator ?
2. Cerere de dizolvare in baza art. 237 alin 1 lit a?
(tribunalul va putea pronunta dizolvarea societatii in cazurile in care: " a). SC nu mai are organe statuare sau acestea nu se mai pot intruni. )"
villy1liv a scris:

salutare...
Cum ziceam. SRL cu 3 asociati dintre care unul strain, cu cota de participare la beneficii si pierderi de 30%, de negasit. Cum e cel mai indicat sa procedam?
1. Convocare la AGA publicata in ziar de mare tiraj, dupa care se va redacta procesul-verbal de neprezentare, urmand ca Hotararea de dizolvare sa fie luata de ceilalti 2 asociati si inreg la ORC-publicare in MO? Ceilalti 2 asociati pot hotara si asupra repartizarii activului fara sa mai fie nevoie de lichidator ?
2. Cerere de dizolvare in baza art. 237 alin 1 lit a?
(tribunalul va putea pronunta dizolvarea societatii in cazurile in care: " a). SC nu mai are organe statuare sau acestea nu se mai pot intruni. )"

As alege prima varianta. Ar fi fost bine daca in actul constitutiv era prevazuta posibilitatea convocarii prin corespondenta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietar firma decedat adrianch adrianch Buna ziua! Am si eu nevoie de putin ajutor, daca imi puteti oferi niste raspunsuri sau modalitati de rezolvare. Problema sta in felul urmator: O firma ... (vezi toată discuția)
Al doilea convocator aga intr-un srl. bizi bizi dragi colegi de forum, mai intai, va multumesc mult pentru sfaturile bune pe care mi le-ati dat in alte probleme. acum am o alta problema: sunt adm. intr-un ... (vezi toată discuția)
Convocare aga Florescu Madalina Florescu Madalina Buna ziua UN SRL care are actionar unic un alt SRL din Germania, este condusa de un Adtor roman. Acesta a \"omis\" sa convoace AGA si in 2010 si in 2011, ... (vezi toată discuția)