avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Evacuare chiriasi
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Evacuare chiriasi

Buna seara. In urma cu 2 ani bunicului i-a fost retrocedata o casa nationalizata. A trebuit sa incheie contract de inchiriere cu chiriasii de acolo pe 5 ani. Bunicul a decedat anul acesta. Chiriasii refuza sa reinnoiasca contractul de inchiriere pe numele noilor proprietari- urmasii bunicului. Cum trebuie sa procedez? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:41, 8 Octombrie 2014
Inaintati prin poştă, fiecarui chirias un act Aditional la contractul de inchiriere, cu numele noilor proprietari, care reies din actul de succesiune incheiat de notar. Solicitati semnarea si restituirea unui exemplar.
Ultima modificare: Marți, 7 Octombrie 2014
ContSters331913, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
Din pacate, refuza sa semneze. Sustin ca au contract valabil, desi e pe numele unei persoane decedate. Cei de la FISC au zis sa inchid contractul, nu am cum sa le iau chirie. II pot da in judecata pt evacuare? Stiu, insa, ca locatiunea continua si dupa moartea proprietarilor. Multumesc
Nu puteti sa-i evacuati, mai au contract 2 ani ! Daca refuză semnarea, incercati o mediere si apoi la judecata ..
Nu intelegd e ce nu le puteti lua chirie, faceti mostenirea si depuneti la fisc un contract nesemnat cu ei si contractul vechi al bunicului, contractul vechi continuand pe alt nume, TACIT. Ii notificati despre noul mod de plata, daca exista vreunul, depuneti la fisc si aia e!
Stiu, mergi la fisc cu un contract si-ti spun sa completez formularul lor, care e jale! E ceva de munca la fisc.
In paralel, ii puteti notifica si pe ei cu un termen in care sa semneze noul contract, in lipsa lui sunt evacuati pentru lipsa titlu, cf. 1033 Cod de procedura civila. Le spuneti cum decurge procedura, faceti notificarea cu toate chestiunile de procedura corecte, prin executor, cu termen si le aratati ca pe la 01.03.2015 vor fi evacuati, dupa trecerea iernii. In caz contrar, sunt invitati sa semneze.
Daca ati mers odata si ati vorbit cu ei, sanse reale sa semneze la a doua discutie nu sunt.
Totusi, depinde ce scrie in contract, dar nu vad nicio problema ca o notificare despre schimbarea proprietarului si respectarea contractului vechi cu proprietar nou sa nu fie valabila. Si daca e valabila, nu poate fi peste tot, numai la fisc nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lncetare drept folosinta contract inchiriere eugen82 eugen82 Am inchiriat un apartament in 2011 inainte de 1.10 pe vechea lege 114/1996, pe o perioada de 3 ani. Contractul a fost redactat de agentie, se arata ca ... (vezi toată discuția)
Evacuare art. 1033 cpc ş.u. alexandraq alexandraq buna ziua. bunicul a inchiriat apartamentul unor chiriasi. dupa ce bunicul a murit, chiriasii nu au vrut sa semneze noul contract de inchiriere pe numele ... (vezi toată discuția)
Evacuare chiriasi fara contract StefanescuLaura StefanescuLaura Buna ziua, Ne confruntam cu o problema legata de chiriasii care nu vor sa paraseasca o locuinta. Chiriasii au incheiat pentru prima data un contract de ... (vezi toată discuția)