avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Prima casa - expirare precontract
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Prima casa - expirare precontract

Buna ziua,

Am sa fiu scurt in descrierea, framantarii.
S-a realizat un precontract pentru prima casa in data de 25 aug 2014 cu expirare in 10 oct 2014, actele sunt in lucru la banca( s-au pierdut zile cu opinia notariala, acte doveditoare proprietate extras informare, etc ), din pacate nu m-am incadrat in acest termen si proprietarul vrea sa prelungeasca acest precontract in data de 13 oct prin act aditionat.

Credeti ca exista vreun resort juridic pentru a pierde banii de avans? - se pot recupera banii din precontract in caz ca actul aditional nu se prelungeste pana in data de 10 oct? ci doar dupa data de 13 oct?
Este eligibil termenul de 13 oct fata de 10 oct, termenul cand expira antecontractul ?
Va multumesc anticipat,

Cu stima,
Razvan
Ultima modificare: Miercuri, 8 Octombrie 2014
razvanlupu, utilizator
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 10:48, 10 Octombrie 2014
Nu este nicio problema daca actul aditional se intocmeste in 13 oct si nu in 10 oct. Stati fara grija, este un act juridic intre doua parti care pot dispune liber asupra optiunilor si vointei lor.
V-a zis cineva ca ar fi problema sau de ce v-ati panicat asa?
Ultima modificare: Miercuri, 8 Octombrie 2014
trandafir2, moderator
Actul aditional la promisiunea de v/c trebuie incheiat inaintea datei expirarii si nu ulterior.
Nu pierdeti avansul decat in cazul in care tranzactia nu se efectueaza din vina dvs. personala, daca nu va razganditi in privinta achizitionarii locuintei.
Daca procesarea actelor dureaza mai mult la banca sau fondul de garantare nu se poate considerare ca vina va apartine.
Daca doriti sa va recuperati banii din avans o puteti face numai cu acordul vanzatorului.
Buna ziua,

Am crezut ca este necesara prelungirea antecontractului pana la data expirarii acestuia.
Va multumesc !

Cu stima,
Razvan
Intocmiti un act aditional prin care prelungiti promsiunea de la data expirarii cu inca 2 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tranzactie imobiliara cornel_badea cornel_badea Buna ziua, As avea si au o problema la care daca se poate sa-mi dati cateva lamuriri. - S-a facut un antecontract de vanzare cumparare pentru un ... (vezi toată discuția)
Prelungire precontract vanzare-cumparare? ncris78 ncris78 Am semnat un precontract de vanzare-cumparare pentru o locuinta, cu achitarea apartamentului prin contractarea unui credit prin programul Prima casa. La ... (vezi toată discuția)
Restituire avans credit imobiliar CristinaOanaT CristinaOanaT Buna ziua, Am facut un antecontrat pentru un imobil in valoare de 38000 euro pentru care am platit proprietatului avansul de 5700 euro in urma incheierii ... (vezi toată discuția)