avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1321 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... sarcina probei
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

sarcina probei

art.249 NCPC" cel care face o sustinere trebuie sa o dovedeasca, in afara de cazurile prevazute de lege" Care sunt aceste cazuri si la ce articole sunt reglementate de legiuitor?
Cel mai recent răspuns: luissiana , utilizator 14:07, 8 Octombrie 2014
un exemplu este art. 420(2) Cod civil.
Prezumtiile - de exemplu cea referitoare la contributia sotilor in cote egale (50%-50%) la dobandirea bunurilor comune, de paternitate etc
pai si in cazul sotului care solicita a i se atribui mai mult decat cota prezumtiva de 50% nu tot cel ce invoca trebuie sa dovedeasca? nu mi se pare o exceptie.
Exceptie este " Sarcina probei în conflictele de muncă revine angajatorului, acesta fiind obligat să depună dovezile în apărarea sa până la prima zi de înfăţişare".
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sarcina probei cu privire la nasterea dreptului la actiune aidu aidu Art. 272. Codul Muncii Sarcina probei în conflictele de muncă revine angajatorului, acesta fiind obligat să depună dovezile în apărarea sa până la ... (vezi toată discuția)
Sarcina probei -ce articol se aplica 249 ncpc sau 272 codul muncii Sorin_mn Sorin_mn Va rog din practica intr-un litigiu de munca sa ma sfatuiti [b]ce articol se aplica[/b] cu privire la sarcina probei. Aceste doua prevederi din NCPC si din ... (vezi toată discuția)
Conflict de munca fara martori ContSters205948 ContSters205948 IN ziua de azi nu este uneala cind dai in judecata angajatorul dar in judecata daca nu ai copii xerox dupa procesele verbale si angajatorul zice ca nu este ... (vezi toată discuția)