avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1055 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita si drept de preemtiune
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita si drept de preemtiune

X si Y sunt coproprietarii unui imobil. Y in cota de 1/4 sub B8 si X in cota de 2/4 sub B6 si 1/4 sub B7. X a primit de la cadastru o comunicare in care se specifica ca se incepe executarea silita asupra cotei de 3/4 din imobil impotriva X. Acesta recunoaste ca are o datorie de 11000 lei pe care nu are bani sa o achite.
Y este interesat sa cumpere acel 3/4 din imobil, dar care este procedura? Daca achita la BEJ creanta de 11000 lei devine proprietarul intregului imobil? Ce drepturi are Y?
Cel mai recent răspuns: Marian Bucur , Avocat 13:41, 8 Octombrie 2014
cu acordul partilor se poate. Daca nu exista acordul partilor sau cel putin a lui X , se va trece la efectuarea executarii silite si vanzarea la licitaie publica , unde puteti participa pentru a va adjudeca bunul . aveti drept de preemtiune, cititi art 828 si urm din cod de proced civila

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita si iesire din indiviziune Cinthya Cinthya Buna ziua! Mama mea in urma cu 4 ani a cumparat o parte de 1/4 dintr-un imobil(e vorba de o casa apartamentata) de la o doamna(X), acea cota parte fiind ... (vezi toată discuția)
Recuperare imobile executate eofed1981 eofed1981 Se da următoarea problema. O firma in insolventa a cărui administrator este executat silit pt un b.o. de 100000 lei. In apr 2018 creditorul adjudeca in ... (vezi toată discuția)
Executare silita cu sulta ciprian333 ciprian333 Am nevoie de ajutorul dumneavoastra..... Doresc sa paticip la o licitatie pentru un imobil executat silit. Situatia este urmatoarea: Doamna X este executata ... (vezi toată discuția)