avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 967 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... donatie intre 2 firme
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

donatie intre 2 firme

Buna ziua! Se poate face contract de donatie intre 2 firme ? Se vrea donarea unui teren+hala construita .
Ma indoiesc de o astfel de posibilitate. Principiul specialitatii capacitatii de folosinta a persoanei juridice impiedica incheierea unui astfel de act juridic, neconform cu scopul unei societati comerciale.

Liviu S.Bordas
Persoanele juridice nu pot primi donatii decat atunci cand donatia se face pentru ca organizatia respectiva sa poata obtine personalitate juridica in conditiile legii. Iar daca sunt constituite in mod legal, pot primi donatii daca obiectul acestora este conform principiului specialitatii capacitatii de folosinta a persoanei juridice. Orice act care contravine acestor reglementari va fi nul absolut.
O astfel de donatia ar fi valabila daca ar fi in conformitate cu principiul specialitatii capacitatii de folosinta a persoanei juridice (dobandite de la infiintare , autorizare , inregistrare ).Incalcand acest principiu , un asemenea act e lovit de nulitate absoluta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vind imobil de pe firma, dobindit de la pers fizica. platesc tva? dar impozit pe frofit? Ahile75 Ahile75 Am o firma. Am cumparat un imobil de la persoane fizice acum citiva ani. Am girat cu acest imobil imprumutul altei firme care nu are nici o legatura juridica ... (vezi toată discuția)
Donatie intre persoane juridice maxine maxine Speta, Suntem un S.A. cu capital majoritar de stat si in baza unui contract de concesiune avem si administrarea domeniului public. Intrebarea noastra ... (vezi toată discuția)
Intentie liberala si calificarea unui act de vanzare-cumparare ca liberalitate BogdanLupu BogdanLupu Relatia de opozabilitate dintre caracterul oneros si liberalitate. Pe scurt ce inseamna acesta liberalitate si ce este intentia liberala? Inteleg bine ca prin ... (vezi toată discuția)