avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intabulare in instanta apartament cumparat la licitatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intabulare in instanta apartament cumparat la licitatie

Buna ziua

Am cumparat acum cateva luni un apartament la o licitatie organizata de ANAF. Nu il pot intabula la OCPI pentru ca zic ei: eu, cumparatorul trebuie sa platesc taxa pe transferul dreptului de proprietate.

Am primit de la OCPI o încheiere de respingere a cererii de întabulare.

Eu stiu ca vanzatorul trebuie sa plateasca taxa pe transferul dreptului de proprietate, adica cel care a fost executat de ANAF.
Cum pot castiga in instanta un proces cu OCPI-ul si sa imi intabulez apartamentul?
Eu pe cine trebuie sa chem in instanta, OCPI-ul?
Trebuie sa il chem intimat si pe fostul proprietar (cel executat de ANAF)?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters290573 , utilizator 12:28, 9 Octombrie 2014
OCPI-ul este cel care trebuie sa fie chemat in judecata. El este cel care face un abuz refuzand intabularea.
E treaba vanzatorului ce face, va aparea cu datorii la fisc, dar nu scrie nicaieri in lege ca nu se poate intabula fara taxa.
Atacati cu plangere incheierea CF de respingere a intabularii. In practica, desi este o sarcina a vanzatorului, cumparatorul la licitatie publica este cel care de voie, de nevoie, achita acel impozit.
Insa cum vanzatorul este executat silit...formulati in termen legal plangere si solicitati obligarea la intabularea dreptului dvs. de proprietate.
Multumesc pentru raspunsuri

Trebuie sa il chem intimat si pe vanzatorul (care a fost executat silit)?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare apartament cumparat la licitatie - cine plateste taxa? ContSters290573 ContSters290573 Buna ziua Am cumparat acum cateva luni un apartament la o licitatie organizata de ANAF. Nu il pot intabula la OCPI pentru ca zic ei:[b] eu, cumparatorul ... (vezi toată discuția)
Impozit pentru vanzare imobil aleligi aleligi Buna Ziua,am si eu o problema,am pierdut apartamentul la banca ,iar banca la vandut la licitatie,acuma dupa un an ne-a venit sa platim la finante 2000 de lei ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva incheierii de carte funciara - calitate procesuala pasiva Marian - Cristian Petrea Marian - Cristian Petrea Buna ziua! Asa cum va spuneam intro postare mai vache, o cunostinta a adjudecat la licitatie, intr-o executare silita, un imobil care nu avea carte ... (vezi toată discuția)