avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA CIF suspendat
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

CIF suspendat

Buna ziua ! Am un PFA care a fost inregistrat ca platitor tva,dar in urma cu 2 ani am primit o decizie de anulare din lipsa depunerii declaratiilor pe ultimul trimestru.Mentionez ca acele declaratii fusesera depuse la termen.Dar le-am mai depus o data.Am zis ca odata ce le-am depus se va anula aceea decizie datorita faptului ca nu mai exista baza pentru care se luase.Cel putin asa scrie in lege.Problema este urmatoarea-in acesti 2 ani eu am continuat sa facturez cu tva si sa depun declaratiile specifice celor platitori de tva,fara a fi instiintat cumva ca nu mai am acest drept.Acum un control de anaf a descoperit la firma la care am facturat ca de fapt sunt neplatitor de tva.Spuneti.mi ,va rog,ce pot face in acest caz?Mai pot face contestatie la aceea decizie dupa atata timp?Multumesc mult !
Cel mai recent răspuns: Alexandru Georgescu , Contabil 13:23, 9 Octombrie 2014
Daca aveti dovezi ca ati depus respectivele declaratii puteti cere anularea deciziei. Ati depus online sau la ghiseu? Vedeti ca daca depuneti la ghiseu dovada nu este nr de pe declaratie ci recipisa de pe site.
Care e problema d.voastra?! Problema e la clientul d.voastra caruia i se va ajusta baza de impunere prin nedeductibiltatea TVA si impozit pe profit. Acesta va plati la fisc impozit pe profit si TVA aferent. D.voasta ati colectat TVA, ati avut comportament de platitor TVA (chiar daca figurati inactiv), pe care l-ati platit ca si TVA colectat. Clientul d.voastra va plati la fisc, dar are posibiltatea sa se indrepte catre d.voastra sa stornati facturile cu TVA si el isi ia banii din TVA-ul colectat in urmatoarea perioada. Iar d.voastra va recuperati banii de la buget. Altfel bugetul ia banii si de la clientul d.voastra , dar pe care-i luase deja de la d.voastra ( de doua ori). In concluzie, d.voastra nu aveti absolut nicio problema deocamdata. Nici n-aveti ce contesta. Daca se face control la d.voastra se constata ca ati colectat tva pe care l-ati si platit statului nelegal. Va trebui sa dispuna restituirea tva pe care sa-l dati clientului d.voastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inactivare societate SertIT SertIT Buna ziua, am aflat in august 2015, cand am vrut sa inregistrez firma ca platitoare de tva, ca societatea a fost declarata inactiva din luna mai 2015. Nu am ... (vezi toată discuția)
Livrare intracomunitara camicami camicami Ajutati-ma cu o parere in ce priveste urmatoarea speta: societatea a efectuat in luna noiembrie o livrare intracomunitara de bunuri aplicand art.143 alin.2 ... (vezi toată discuția)
Proces tva biga202 biga202 buna ziua..daca ma poate ajuta cineva..srl..2 administratori.. in perioada iunie-iulie 2007 am prestat servicii de constructii si amenajari interioare la alt ... (vezi toată discuția)