In urma cu 1 an,am fost oprita in trafic,in timp ce ma inscriam la culoarea verde a semaforului catre Bucuresti -Ploiesti dinspre Aerogarii,fara motiv aparent,desi ulterior am aflat ca politistii au ochi de vultur si "ochesc" in trafic numerele de inmatriculare la masinile cumparate in leasing ce au implinit 2 ani si foarte probabil nu au efectuat ITP-ul.
Cum spuneam,un politist a tasnit in trafic in fata masinii mele care rula pe banda din mijloc intr-un flanc de 6 masini plecate ca si mine la culoarea verde a semaforului.In intersectia respectiva,cand masinile au Verde"la dreapta,pietonii au"rosu" si drept urmare circulam regulamentar impreuna cu ceilalti participanti la trafic,numai ca politistul a "sarit"in fata masinii mele,nespecificand de ce,ci doar ca a primit ordin prin statie sa ma opreasca.Mi-a cerut talonul,l-am dat,caci avand o masina noua(de 2 ani)si circuland corect nu aveam vreo grija.doar ca i-mi expirase itp-ul de 13 zile...iar eu nu am fost atenta sa-l prelungesc in timp util.Ma informeaza politistul ca i-mi opreste talonul,ca i-mi da amenda..eu solicit avertisment,insa el vazand ca nu sar cu "spaga"i-mi inventeaza si ca nu am acordat prioritate la pietoni si ca i-mi ia permisul si i-mi da inca o amenda.Ii comunic in cunostinta de cauza ca acolo pietonii au rosu cand masinile ce merg in dreapta au verde,se face ca ninge si scrie in procesul verbal ca veneam din alta directie,mai precis dinspre Ion ionescu de la Brad,de unde sigur,daca as fi venit pietonii ar fi avut verde.
Ii spun ca nu recunosc asa ceva,el isi vede de treaba si drept urmare la contestatie judecatoarea ma acuza cum ca sunt"pericol public"pe baza celor scrise de politistul rauvoitor.Am facut apel care si el a fost respins.Cum sa procedez sa mi se faca dreptate?!
va multumesc pentru atentia acordata si pentru sfaturile pertinente ce vor veni!
Va inteleg supararea, insa ar fi trebuit sa ne intrebati atunci cand procesul se judeca la instanta de fond cum sa va faceti apararile pentru a avea castig de cauza.
Mentiunile agentului constatator din cuprinsul procesului-verbal de contraventie nu puteau fi combatute doar cu afirmatiile dvs., afirmatii pe care trebuia sa le dovediti.
Art.1169 C.civil prevede:"Cel ce face o propunere inaintea judecatii trebuie sa o dovedeasca".
Cum dvs. ati fost contestator, dvs. va revenea obligatia sa faceti aceste dovezi!
Asa este...doar ca de treaba acesta s-a ocupat un avocat.Acum i-mi dau seama ca nu a facut tot ce trebuia si vreau sa stiu ce mai pot face pentru a ma reabilita.
Multumesc mult pentru timpul acordat!
Nedreptate flagranta
aez
BUNA ZIUA!
OAMENI BUNI,MI SE INTAMPLA CEVA STRIGATOR A CER SI NU STIU CUM SA FAC SA I-MI DOVEDESC NEVINOVATIA:
M-A PESCUIT IN TRAFIC UN MILITIAN RUTIER ... (vezi toată discuția)