avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cum poate reclamantul refuza martorii adusi de parat
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cum poate reclamantul refuza martorii adusi de parat

Se poate ca reclamantul sa refuze martorii adusi de parata in cardrul unui proces de divort? Care ar putea fi motivele?
Unul dintre martori este fosta cumnata care a divortat de fratele meu acum multi ani de zile.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: razvan1649 , utilizator 13:38, 10 Octombrie 2014
In procesul de divort poate avea calitate de martor ruda au afinul.In aprecierea declaratiilor martorilor, judecatorul va tine seama de sinceritatea acestora si de imprejurarile in care au luat la cunostinta de faptele ce fac obiectul declaratiei respective.Daca reies banuieli de marturie mincinoasa, se poate face plingere, marturia mincinoasa fiind pedepsita de legea penala.
Exista vreo modalitate sa pot respinge aducerea acestui martor, aceasta fiind mincinos si mi-a vrut mereu raul?
Vă opuneți la audierea lui și arătați că relațiile dintre dvs. sunt de dușmănie.
ART. 315 - Cod procedură civilă
Persoanele care nu pot fi ascultate ca martori
(1) Nu pot fi martori:
1. rudele şi afinii până la gradul al treilea inclusiv;
2. soţul, fostul soţ, logodnicul ori concubinul;
3. cei aflaţi în duşmănie sau în legături de interese cu vreuna dintre părţi;
4. persoanele puse sub interdicţie judecătorească;
5. cei condamnaţi pentru mărturie mincinoasă.
..........
Ultima modificare: Vineri, 10 Octombrie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Martor in proces de partaj prislop prislop Am fost actionata in judecata de catre sora mea,pentru efectuarea partajului,ea dorind mai mult decat jumatate din mostenirea parintilor nostri. Problema este ... (vezi toată discuția)
Martor in procesul civil-grad de rudenie ContSters115731 ContSters115731 Sunt in proces in calitate de parata,iar reclamanta a solicitat audierea ca martor a cumnatei ei,respectiv sotia fratelui...este admisibila ca martor? (vezi toată discuția)
Marturia mincioasa in fata instantei sperantagabi sperantagabi Faptul ca amantul sotiei vine ca martor intrun proces de divirt in care declara ca sotia mea ar fi fost agresata fizic si ca separarea sotiei de mine sar fi ... (vezi toată discuția)