avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Viciu contract vanzare cumparare ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Viciu contract vanzare cumparare ?

Buna ziua!
As dori un punct de vedere la urmatoarea speta;
O ruda a vandut un imobil aflat in proprietate pe vechiul nume (cel de casatorie), desi la pronuntarea divortului acesteia, instanta a hotarat pentru revenirea la numele purtat anterior (persoana neschimband numele nici pana in prezent).
Constituie aceasta situatie un impediment de incheiere al contractului de v-c?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 18:32, 10 Octombrie 2014
Eu as spune ca nu este nicio problema, doar poate in situatia in care cumparatorul nu ar mai fi cumparat imobilul daca ar fi stiut ca vanzatorul are alt nume (pentru nu stiu ce motive), caz in care ar fi invocat nulitatea relativa. Dar nu vad in asta un motiv de nulitate absoluta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Starea civila a vanzatoarei unui imobil Vranceanud Vranceanud Buna ziua, va rog sa ma ajutati in urmatoarea chestiune, care este mai neobisnuita. Am cumparat azi un apartament in Bucuresti, de la o doamna, care s-a ... (vezi toată discuția)
Neschimbare nume dupa sentinta de divort vgina vgina Persoana x a divortat-cf. sentintei de divort trebuia sa revina la vechiul nume.La 3 ani dupa divort a cumparat un teren si la intabulat pe numele dinainte de ... (vezi toată discuția)
Nulitate casatorie ContSters61818 ContSters61818 Buna seara! Va rog sa ma ajutati intr-o problema mai incalcita pentru mine, dar poate mai simpla pentru specialisti... O persoana se marita in anul 2005 ... (vezi toată discuția)