avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Adresa la primarie fara raspuns
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Adresa la primarie fara raspuns

Buna ziua!
Am solicitat printr-o adresa inregistrata la primarie lamuriri prvind situatia juridica a unui teren pe care am in propietate un imobil. Am primit un raspuns verbal, chiar de la consilierul jurudic, care imi dadea dreptate vizavi de modul in care s-a actionat cu acel teren in beneficiul anumitor persoane. In scris nu mi s-a raspuns, desi au trecut mai mult de 60 zile de la inregistrarea solicitarii.
Va rog, spuneti-mi unde pot sesiza faptul ca nu mi se raspunde? Prefectura? Consiliul judetean?
Acest fapt poate constitui un argument ca s-a actionat ilegal?
Eventualele ilegalitati pot constitui obiectul unei sesizari la DNA care sa vizeze fapte, nu persoane? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 22:13, 15 Octombrie 2014
Reveniti cu cerere conform Legii nr. 544 din 2001 privind liberul acces la informatiile de interes public (publicata in Monitorul Oficial nr. 663/23 octombrie 2001).Daca nu aveti legea solicitati pe privat.

shoni17 a scris:
Va rog, spuneti-mi unde pot sesiza faptul ca nu mi se raspunde?

- Nu mai pierdeti timpul cu alte petitii si reclamatii, mergeti direct in instanta de contencios administrativ.
- Ca principiu juridic, faptul ca nu vi s-a respuns in termen reprezinta implicit acordul tacit al administratiei publice, ca ce ati scris dvs. acolo este adevarat sau ca ei sunt de acord cu ce ati scris acolo.

shoni17 a scris:
Acest fapt poate constitui un argument ca s-a actionat ilegal?
Eventualele ilegalitati pot constitui obiectul unei sesizari la DNA care sa vizeze fapte, nu persoane?

Da, bineinteles ca reprezinta un astfel de argument.
Da, bineinteles ca puteti sesiza parchetul in sensul respectiv,
Multumesc pentru raspunsuri. Sunt lamuritoare pentru mine.Daca e posibil, va rog sa dezvoltati putin subiectul privind contenciosul administrativ, sau sa-mi dati un link unde pot gasi aceste informatii.
Inca o data, multumirile mele pentru tot ce aflu pe acest site!
Subiectul contenciosului administrativ este reglementat de Legea 554/2004, unde gasiti chiar la art.1 Subiectele de sesizare a instantei si alte aspecte care va intereseaza :termeni, procedura, competenta instantelor, etc. Cititi un pic legea respectiva, este foarte scurta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 544/2001 westkontakt westkontakt Buna seara, dupa indelungi staruinte am primit decizia (in scris) de acordare a indemnizatiei lunare dupa 3-4 cereri si ultra-cereri si sesizari. Nu vreau sa ... (vezi toată discuția)
Este informatie publica ? primaria spune ca nu ! justitia ? cornaca cornaca Am solicitat scri unei primari din tara ,sa-mi spuna cate , Locuri,teren cu destinatie loc de casa din patrimoniul ,intrvilanul primariei ( statului roman ) ... (vezi toată discuția)
Raspuns la reclamatie dumitruufo dumitruufo Cum pot sa actionez daca o institutie (ARR) nu-mi raspunde la o reclamatie in termenul legal? (vezi toată discuția)