avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar dauna accident auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar dauna accident auto

Buna seara!In data de 28.05.2014 am avut un accident auto.cel care m-a lovit venea dintr-o curba,cu viteza,in localitate si nu a mai avut timp sa reactioneze eu dand semnal sa intru pe o strada la stanga.acum am primit o rezolutie de culpa comuna si o despagubire de 1340 ron.motivul rezolutiei fiind urmatorul:Culpa comuna a fost stabilita conform OUG 195/2002: -Reguli referitoare la manevre - "Conducatorul de vehicul care executa o manevra de schimbare a directiei de mers…, de virare spre stanga… este obligat sa semnalizeze din timp si sa se asigure ca o poate face fara sa perturbe circulatia sau sa puna in pericol siguranta celorlalti participant la trafic"
-Depasirea - "Conducatorul de vehicul care efectueaza depasirea este obligat: a) sa se asigure ca acela care il urmeaza sau il precede nu a semnalizat intentia inceperii unei manevre similare si ca poate depasi fara a pune in pericol sau stanjeni circulatia din sens opus;" Eu m-am asigurat,am semnalizat din timp si nu sunt de acord cu culpa comuna deoarece cel care a intrat in mine si-a recunoscut vina,mi-a dat asigurarea sa imi repar masina,a dat o declaratie pe care am pus-o la dosar.cum pot ataca rezolutia de culpa comuna si ce sanse am in situatia de fata?multumesc!
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 17:32, 13 Octombrie 2014
nelu1976 a scris:

plangerea o sa o fac,am primit de 3 zile rezolutia insa as vrea sa stiu daca este corect si legal in aceasta situatie sa se dea culpa comuna si sa imi ofere acea suma.la culpa comuna nu trebuia sa ne reparam fiecare masina?de ce mai imi dau 1340 ron?

In cazul de culpa comuna, fiecare participant primeste 50% din reparatia mainii, suma platita de asiguratorul RCA al celuilalt.
Luati legatura cu asiguratorul dv., care va va ajuta in mod sigur, va fi parte in proces impotriva asiguratorului advers,care incearca sa reduca despagubirile la jumatate (poate tzine!)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident de masina in care nu se stie cine e vinovatul laura_frincu laura_frincu Buna ziua! Am nevoie de un raspuns urgent pentru a-mi putea face o parere legala despre ce mi s-a intamplat. Am avut un accident de masina care s-a desfasurat ... (vezi toată discuția)
Accident auto în oraș, celălalt șofer cu alcoolemie 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat. mă despăgubește firma de asigurări? rusu1979 rusu1979 Buna seara.In data de 2.07.2018 circulam pe drumul Craiova-Caracal.In oras pe strada Craiovei (2 benzi, vizibilitate 4 km.fata 4 km.spate) am incetinit, am ... (vezi toată discuția)
Cum ma apar intr-un proces civil dupa accident auto? adiion adiion In iunie am fost implicata ca sofer intr-un accident auto, in afara localitatii. Am semnalizat intentia de a vira stanga, m-am asigurat si am inceput manevra, ... (vezi toată discuția)