avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... handicap
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

handicap

Buna ziua,
Sunt persoana cu handicap grav cu asistent personal.
Asistentul personal si-a dat demisia din motive personale.
Eu as putea lua o indemnizatie pentru a plati un insotitor ???
Exista un cadru legal pentru aceasta problema?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 08:33, 9 Martie 2015
grin a scris:

Sunt persoana cu handicap grav cu asistent personal.

Eu as putea lua o indemnizatie pentru a plati un insotitor ???

DA se poate plati indemnizatia catre o alta persoana, dar nu o puteti lua dvs. si sa o dati mai departe (cum s-ar spune).
Daca o persoana cu handicap grav si asistent personal ramane din diverse motive fara asistent personal si primaria nu mai angajeaza , persoana cu handicap nu mai primeste nimic pentru insotitor?
Insotitorul sau asistentul personal, dupa caz, primeste banii, iar persoana cu handicap isi primeste indemnizatia sau pensia sa pe care ar fi trebuit sa o primeasca si pana atunci, de la caz la caz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de invaliditate gradul 1 cu asistent social ingagaby ingagaby va rog sa -mi raspunde-ti ,daca un pensionar gradul 1 de invaliditate are dreptul sa ceara asistent social in locul indemnizatiei de insotitor si daca este ... (vezi toată discuția)
Tata poate primi indemnizatie de insotitor pentru un copil cu handicap de gradul 1 grav, mama fiind in acelasi timp asistent personal al copilului angajata la primaria de domiciliu Nicusor79 Nicusor79 -copilul are 8 ani -am aflat ca se poate dar vrea sa stiu sigur, concret pe nr. articol, text de lege, pentru ca multi functionari din primarii ori nu stiu ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru persoane cu dizabilitati fany74 fany74 Daca sunt doi handicapati de grad1 grav intr-o familie nu ar trebui sa primeasca amandoi indemnizatie de handicapati si fiecare de un asistent personal?X-( (vezi toată discuția)