Buna ziua.
Am divortat acum cativa ani, copilul a ramas la fosta sotie. Pensia alimentara a fost platita de catre firma la care sunt angajat direct la fosta sotie deoarece a venit o decizie de executare, in cuantum de 25%.
Acum 2 luni si jumatate fosta sotie m-a sunat sa-mi zica ca nu mai poate avea grija de copil deoarece pleaca din tara.
Copilul a ramas la mine in grija de la sfarstitul lunii iulie, si am facut cu ea o tranzactie la un avocat care stipuleaza ca domiciliul ramane definitiv la mine, executarea autoritatii parintesti in comun, ca trebuie sa-mi plateasca o pensie alimentara in cuantum fix de 150 EUR, program de vizita pentru ea etc.
Dar nu stipuleaza nimic ca trebuie oprita pensia alimentara pe care o platesc eu, nici nu mi-a trecut prin cap ca ar mai fi nevoie. Ea a deschis si actiune la judecatorie, ca sa fie totul ok, eu deja am trimis intampinarea prin care sunt de acord cu ce am stabilit in tranzactie etc.
Problema e ca firma la care sunt angajat plateste in continuare pensia alimentara, deoarece asa au fost sfatuiti de catre avocatii lor. Spun ca atat timp cat nu exista o decizie definitiva a instantei sau o cerere de la avocata fostei sotii in acest sens, nu pot face nimic, trebuie sa plateasca in continuare.
Cum s-ar putea rezolva aceasta situatie destul de halucinanta? E destul de anapoda sa am copilul in grija de aproape 3 luni si tot eu sa fiu cel care plateste pensia alimentara in continuare...
avocatii scoietatii al carui angajat sunteti au sfatuit corect angjatorul, acesta este obligat sa execute obligatia stabilita prin sentinta irevocabila. Situatia se va reglementa prin sentinta care se va pronunta in procesul pe care spuneti ca il aveti deja pe rolul unei instante de judecata.
Recomand sa consultati un avocat specializat in dreptul familiei!
Ati discutat cu fosta sotie despre acest aspect? Daca este de buna credinta, conform "normelor" morale, chiar daca ii sunt virati acei bani pana la pronuntarea sentintei judecatoresti, ar putea sa vi-i restituie, avand in vedere ca minorul se afla la dvs. atat in acest moment, cat si pe viitor.
Din nefericire "fosta" ocoleste subiectul de fiecare data. Cand am vorbit cu avocata ei, mi s-a transmis ca "nu e in interesul clientei"...
Despre norme morale nu discutam, vroia sa interneze copilul intr-un orfelinat, poate-poate continua sa primeasca pensia si scapa si de "responsabilitate"... Cand a plecat nu mi-a lasat nici macar o adresa (nu stiu nici macar in ce tara este), nici vreun numar de telefon sau orice informatie de contact... Nu are rost sa comentez mai mult aici.
Notificati mama copilului ca ii platiti sume pe care nu i le datorati si, in cazul in care nu face o cerere de ridicare a popririi va adresati in instanta pentru returnarea sumelor si despaggubiri, taxe de timbru si onorarii de avocat.
Ii dati termen si basta!
Nu e nevoie de morala, exista lege si legea spune ca orice execurtare se opreste la cererea creditorului, precum si ca orice plata care nu a fost datorata trebuie intoarsa platitorului.
Buna ziua
Maria36
Sunt divortata de aproape un an si din casnicia anterioara am 2 copii un baietel de 12 ani si o fetita de 7 ani jumate.In urma deciziei divortului fetita a ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara
Z.A.G.
Buna ziua. Fostul meu sot nu-mi plateste pensia alimentara din iune 2009 cind s-a pronuntat sentinta de divort prin care a fost prevazuta plata ... (vezi toată discuția)