avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariat bolnav - reincadrare?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariat bolnav - reincadrare?

Buna ziua,

Am un salariat care a suferit un AVC, a stat in medical 1 luna de zile. Pe scrisoarea de externare are mentionat ca trebuie sa evite efortul fizic, etc. iar medicul de medicina muncii ne-a dat o fisa pe care scrie ca trebuie dispensarizat si schimbat locul de munca.
Nu am nici un alt loc de munca pe care as putea sa i-l ofer.
Ce fac? Care sunt pasii? Imi ajunge aceasta fisa de aptitudine ca sa ii inchid contractul cu 61.c? Cum anunt AJOFM? Ce hartie trebuie sa fac? Nu am stabilit prin ROI o compensatie in astfel de situatii. Ce fac?

Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 19:11, 13 Octombrie 2014
Fisa mediculul de medicina muncii NU tine loc de expertiza a organului de specialitate, din pacate.
Ca sa puteti concedia pentru inaptitudine medicala, este nevoie de decizie a comisie de medicina muncii care decide in mod obisnuit pensionarile (nu sunt sigur acum daca acesta comisie tine de casa de pensii sau de directia de santate publica). Imi pare rau, stiu cel putin doua spete peirdute pentru ca lipsea aceasta expertiza.
In rest pasii de concediere sunt aceeasi, numai ca va trebuie expertiza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfacere cim 61(c) pt apt conditionat? crinna crinna Buna ziua, Am un angajat care a fost operat de ulcer anul trecut in iunie 2010 a avut primul cm avand codul de boala 556, apoi a continuat cu 571(ileus ... (vezi toată discuția)
Incetare contract individual de munca mary2015 mary2015 Buna ziua! Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea situatie : O salariata , muncitoare necalificata in cadrul societatii , a avut concediu medical din luna ... (vezi toată discuția)
Concediere art 61 lit.c Vioreld Vioreld buna ziua. in cazul in care un salariat este declarat inapt fizic/psihic, care sunt pasii de urmat pana la emiterea deciziei de concediere: preaviz (da sau ... (vezi toată discuția)