avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Un sfat vă rog, pentru o expertiză judiciară !
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Un sfat vă rog, pentru o expertiză judiciară !

Bună ziua !
Stimați forumiști, am nevoie de un sfat al ”unui pățit” sau... de mai multe opinii pentru situația în care mă aflu : angajatorul meu, imediat după semnarea C.I.M., mi-a reţinut înscrisul C.I.M. în original, în vederea înregistrării lui, la I.T.M., situație nerealizată.
Am depus plângere penală, împotriva acestui angajator, în prezent în faza de cercetare penală.
Întrebare :
- În absenţa înscrisului C.I.M. original, semnat de ambele părţi, de angajatorul meu şi de mine, salariat, - dar neînregistrat la ITM, neînmânat mie, angajat/salariat, în dovedirea prejudiciului direct, creat mie, - mi se poate aproba de parchet, cererea de efectuare de expertiză contabilă, - considerându-se salariul brut, stipulat în textul C.I.M., nesemnat de părți, pentru a fi considerat ca început de dovadă scrisă, coroborată cu proba cu martori, cu proba cu alte înscrisuri doveditoare a prestării activităților mele, în serviciul acestui angajator ?

Vă mulțumesc !

Cel mai recent răspuns: viktorV , utilizator 18:58, 14 Octombrie 2014
Daca ati formulat o plangere penala, trebuia sa anexati documente. Ce documente ati anexat, daca nu ati avut niciun exemplar de CIM. De regula, cand se semneaza un document intre parti, fiecare parte retine un exemplar.
CIM se inregistreaza electronic, in REVISAL. De ce ar fi avut nevoie angajatorul de ambele exemplare ?
Puteti solicita o expertiza tehnica judiciara in specialitatea resurse umane (pentru a se stabili termenii angajarii dvs.) si alta in specialitatea contabila pentru a se stabili eventualul prejudiciu.
Va contraziceti ? Mentionati, citez: " .... - considerându-se salariul brut, stipulat în textul C.I.M., nesemnat de părți, pentru a fi considerat ca început de dovadă scrisă, ..." Ori ati semnat, ori nu ati semnat un CIM ?
Puteti nominaliza martori (cu acceptul acestora) si anexa la dosarul cauzei orice document care sa va sustina punctul de vedere. Toate documentele trebuie sa fie acceptate de catre procurorul de caz.
C.I.M. a fost semnat de părți în anul 2006, ...!

Mulțumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Speţă de efectuare de expertiză contabilă în procedura cercetării penale viktorV viktorV În absenţa înscrisului CIM în original, semnat de ambele părţi, angajatorul şi salariatul, - reţinut de angajator în vederea înregistrării lui la ... (vezi toată discuția)
Contract indididual de munca - nelamurire Nina1 Nina1 Poate fi angajata o persoana in cadrul unei firme ce are ca domeniul de activitate \"Activitate de consultanta pentru afaceri si management\" in functia de ... (vezi toată discuția)
Contracte depuse online alvld alvld Am rugamintea sa-mi spuna cineva daca angajatul nu mai trebuie sa semneze contractul depus online;mentionez ca angajatorul spune ca mi-a facut dar nu am ... (vezi toată discuția)