avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Interzicere vizitare minora
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Interzicere vizitare minora

Buna ziua.Unde pot sa ma adresez daca fostul sot imi interzice sa ma duc la fata la camin sa o vad?Stiu ca o varianta ar fii sa deschid un proces dar asta dureaza ceva timp .Chiar acum ma intorsai de la scoala de le ea dar vorbiram decat 10 min ca ii era frica ca iese persoana de la camin la care fostul meu sot ia lasat nr de tel sa il sune daca ma duc eu la fata. Noi avem custodie comuna si cred ca am dreptul sa ma duc si eu sa ma interesez de ea.Pot face ceva mai repede in privinta asta chiar daca ii deschid si un proces?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 13:17, 15 Octombrie 2014
Multumesc pentru ras.Respectiva persoana este o doamna.E cu ochii mereu pe fata si ia spus ca daca vin eu la ea sa o anunte pe ea ca sa il sune pe tatal ei.Fata azi iesii cu o colega de a ei ca altfel nu o lasa se iasa afara.Ii spuse la doamna respectiva ca vine mama colegei la ea .Practic eu facui un drum de 40 de km ca sa stau decat 10 min cu fata mea si saracuta statu cu frica ca vine doamna aceea si o vede si o spune fostului meu sot si o cearta.Pe mine deja ma amenitat prin copii ca daca calc si pana la poarta liceului ma face praf.Ma ajuta cu ceva daca depun o plangere la politie?Sau doar un proces ma va ajuta?
Ii puteti face plangere penala pt amenintare.
La camin, ar trebui sa mergeti sa vb cu un superior.
Chiar daca nu exercitati autoritatea parintesca, nu va trebuia acordul cuiva sa va vedeti copilul.

Mulumesc.Ce inseamna sa exercitati autoritatea parinteasca?
la dvs in hotarare scrie ca ambii parinti exercita autoritatea parinteasca in comun ( custodie comuna cum ne-am invatat sa zicem)..am vrut sa zic ca si daca nu era asa si tot aveati dreptul sa va interesati la scoli de copiii dvs si ati fi avut dreptul sa ii vedeti.
:offtopic:
Interventie moderator
Doamna, voi inchide acest subiect pentru ca reia o problema deja dezbatuta; daca mai aveti nelamuriri, va rog sa reveniti pe primul subiect deschis de dv., "Probleme cu fostul sot".
Multumesc pentru intelegere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie comuna, domiciliu la mama, partaj nefinalizat, copil traumatizat mioara2012 mioara2012 Buna ziua! Am divortat in martie 2012 si in octombrie am introdus actiunea de partaj. Eu am vrut sa impartim in cote egale toata masa partajabila, insa fostul ... (vezi toată discuția)
Reincredintare minor dupa divort de comun acord maties24 maties24 buna recent am primit sentinta de divort de comun acord care a ramas definitiva in 06.01.2014 prin care minora in varsta de 3 ani si 9 luni mi-a fost ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, mă numesc alina, și am divorțat de fostul soț ... Georgiana@25 Georgiana@25 Bună ziua, mă numesc Alina, și am divorțat de fostul soț de 1an și jumătate,din aceasta căsătorie a rezultat un copil de 5 ani, și avem custodie ... (vezi toată discuția)