avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Tentativa de omor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Tentativa de omor

Buna,am catva nelemuriri in legatura cu cazul referitor la tentativa de omor.Este vba de tatal meu care acum o luna o primit in cap olovitura cu un ciocan s/au un crik ,depinde nu se stie exact,la politie ca si arma a fost dus crikul,dar dela alti se aude ca a fost lovitura cu ciocanul.Asadar,tatalmeu a fost operat de urgenta la cap.Dupa operatie si/a revenit sa zicem revenit asa ,doar cu siguranta cum a fost nu o sa mai fie,diagnosticul de doktori deocamdata este parapareza cu orientare de paraoareza spastica.Agresorul este arestat preventiv,ce vreau sa va intreb, ei adika partile agresorului si/au pus avocat,si tot incearca sa/i schimbe fapta ,adika vezi doamne ca a fost in legitima aparare,si pe taicami-o l-a lovit din spate,poate sa se faca ceva invarteli si sa schimbe fapta,toate astea au fost autosesizate,noi nu am facut plangere numai pe partea civila ca vrem daune,binenteles daca e nevoie o renta lunara ,pt ca o sa se incadreze intr-un grad de infirmitate cu siguranta.Si noi avem avocat,si urmeaza negocierile sa ne plateasca daunele,dar nu sunt deacord sa de-a cat le-amcerut.Daca nu platesc daune si nu ne impacam pe partea civila oare reusim sa scoatem zilele de spitalizare si cele de la med legist?De la med legist are 65 de zile cu punerea vietii in pericol si de spitalizare are 20 cu recomandari spre alte recuperari ,fizioteropie ect.Va rog sa ma lamuritiputin cei care a-ti avut cazuri asemanatoare.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: flosarms , utilizator 12:07, 15 Octombrie 2014
Stimate domn, pai daca aveti avocat, de ce nu-l consultati...?
Avocatul l-am consultat,el ne spune sa negociem cu suma pt daune,nu prea ma lamureste cu multe deoarece se cunoaste cu celalalt avocat si probabil de aia,oricum vad ce se petrece la prima audiere cand o sa fim chemati in instanta si daca ceva nu eok schimb avocatul.Multumesc pt sfat!
In primul rand ar trebui sa va consultati avocatul.
Apoi trebuie sa stiti ca daune sub forma unei rente lunare nu se acorda.
Daunele materiale se dovedesc cu inscrisuri, iar daunele morale se solicita intr-un cuantum echivalent suferintelor fizice si psihice indurate de partea vatamata.
Mult succes!
Si eu zic ca ar trebui ca avocatul sa va lamureasca dar e posibil sa nu intelegeti ce va spund.

E mica probabilitatea sa se schimbe incadrarea juridica daca nu a reusit pana acum.

Cazul poate fi insa complicat daca a fost legitima aparare.
Eu nu cred ca a fost...
Da va multumesc pt rasp; nu are cum sa fie legitima aparare din partea agresorului deoarece,l-a chemat pe tatal meu in drum,el fiind in curte,tatal meu a iesit in strada(drum)ma rog cum se spune la tara si atunci l-a lovit,acasa era doar mama care l-a auzit si ea pe aggressor chemandu-l afara din curte,ceea ce s-a intamplat s-a petrecut in fata portii la parintii mei.De aceea va zic ca nu are cum sa dovedeasca agresorul ca a fost legitima aparare.Martori nu sunt decat agresorul era cu un cumnat de al lui in tractor si mama care a auzit cand l-a chemat in strada.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se transforma un agresor in victima,cu ajutorul autoritatiilor. Bubycko Bubycko Cum se transforma un agresor in victima,cu ajutorul autoritatiilor. Buna ziua! am 23 de ani si acum 3 saptamani in seara de vineri 9/11/2012, am iesit ... (vezi toată discuția)
Agresiune fizica ContSters180748 ContSters180748 Buna seara, Ma confrunt cu urmatoarea situatie: am fost lovit de un angajat al fostului patron, nu il cunosc prea bine pe agresor. Dupa cele 3 zile de ... (vezi toată discuția)
Agresiune andrada76 andrada76 Buna ziua ! Am fost batuta intr-o seara pe o alee . Nu stiu daca a vazut sau nu cineva, dar nu am martori. Am fost la legist si mi-a dat 12 zile ingrijire ... (vezi toată discuția)