avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Repunere in termen sau anulare proces verbal de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Repunere in termen sau anulare proces verbal de contraventie

Buna ziua,
Am primit somatie de plata, de la executor judecatoresc, titlul executoriu constituindu-l un proces verbal de contaventie pe care l-am vazut pt prima data ca si anexa la somatie. Am facut adresa la posta, la care mi s-a si raspuns, ca in termenul de 6 luni de la data emiterii procesului nu mi-a fost comunicat niciun proces verbal.
Am facut contestatie la executare.Intrebarea este: solicit repunerea in termen pt a putea contesta procesul verbal ( acesta nefiindu-mi comunicat) sau solicit anularea titlului executoriu ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ddianna , utilizator 18:55, 14 Octombrie 2014
Invocati prescriptia si anularea titlului executoriu daca nu a fost intocmit in termen de 6 luni de la data savarsirii contraventiei.
Eu am invocat ART. 14- OG 2/2001
    (1) Executarea sancţiunii amenzii contravenţionale se prescrie dacă procesul-verbal de constatare a contravenţiei nu a fost comunicat contravenientului în termen de o luna de la data aplicării sancţiunii.
Or mie nu mi-a fost comunicat deloc.
Si am solicitat anularea titlului executoriu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procese verbale adrian_94 adrian_94 amenzile de circulatie trimise prin posta recomandate daca nu se semneaza pt. ridicarea scrisorilor , ce se intampla cu ele daca a trecut mai mult de 6 luni de ... (vezi toată discuția)
Bună seara.1) la data de 09.08.2020, o camera de rovineta m-am ... Popab45b09 Popab45b09 Bună seara.1) La data de 09.08.2020, o camera de rovineta m-am fotografiat. La data de 13.10.2020 s-ar încheiat proces verbal de contraventie. Legea scrie ... (vezi toată discuția)