avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Cum ma legitimez dupa expirarea cartii de rezidenta si ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Cum ma legitimez dupa expirarea cartii de rezidenta si pana la obtinerea buletinul de identitate?

Buna ziua!

Va rog, sa ma ajutati in solutionarea unei probleme

Sunt cetatean strain (Republica Moldova) cu carte de rezidenta pentru membrii de familie, valabila pana in Februarie 2015.
In 14.10.2014 am obtinut Certificatul de Cetatenie Romana.
In 14.10.2014 am facut programare online la Starea Civila, sector 1 pentru transcrierea certificatului de nastere. Programarile se fac doar online. Am fost programata pentru luna aprilie 2015.

Asa cum am mentionat, cartea de rezidenta va expira in februarie 2015. Asta inseamna ca pana obtin certificatul de nastere si respectiv buletinul de identitate va dura, dupa estimarile mele, cam 4 luni.

Intrebarea mea e: cum ma legitimez in perioada dupa expirarea cartii de rezidenta si pana la obtinerea buletinului de identitate?

Ma gandesc ca nu ar trebui sa depun dosarul pentru prelungirea cartii de rezidente intrucat nu mai sunt cetatean strain.

Care ar fi procedura corecta pentru solutionarea acestei probleme?

Va multumesc mult!

Ultima modificare: Marți, 14 Octombrie 2014
Mils, utilizator
Cel mai recent răspuns: Mils , utilizator 21:11, 27 Octombrie 2014
Programarea doar dupa 6 luni? Trebuie sa contactati telefonic seful serv. de st. civila de la Sc.1 Bucuresti sa-i explicati situatia si sa stabiliti impreuna o programare mai rapida tinand cont de situatia in care va aflati. Exista rezolvare doar sa se vrea.Telefon: 021.222.04.48
Buna ziua!

Am depus o petitie si s-a rezolvat! Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie adelina111 adelina111 buna ziua. eu sunt cetatean roman si sunt casatorit cu cetateanca din rep. moldova . Mi-am facut deja certificatul de casatorie romanesc ,da curind am dat si ... (vezi toată discuția)
Angajare cetatean roman fara buletin ginutz_a ginutz_a Buna ziua, Am o situatie mai speciala: o persoana, cetatean de origine moldoveneasca (din Chisinau), a obtinut cetatenie romana si are certificat de nastere ... (vezi toată discuția)
Cetățean moldovean-unde preschimb buletinul după căsătoria ... Adevar2 Adevar2 Cetățean moldovean-unde preschimb buletinul după căsătoria cu un român și de ce acte am nevoie. Buna ziua!Am cunoscut un român pe internet și am ... (vezi toată discuția)