avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 313 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Suspendare plata indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Suspendare plata indemnizatie crestere copil

Buna ziua,
Ma confrunt cu urmatoarea situatie :
Mi-a fost respins dosarul pentru indemnizatie crestere copil deoarece \"s-a constatat ca nu am depus actele de somaj in termen de 60 de zile de la terminarea studiilor\".. Tin sa precizez ca am fost luata in evidenta pe data de 27 ,ziua cand am depus actele pentru dosarul de somaj ,dar am fost pusa in plata pe data de 30. Deci am fost in termen si am beneficiat de somaj pana cand am nascut. Cei de la Agentia pt plati si insp sociala au luat in considerare data de 30...data cand am fost pusa in plata , nu data cand am deschis dosarul la ANOFM . Am contestat decizia celor de la Agentia pt plati si inspectie sociala spunandu-le ca am fost in termen si sa-mi acorde dreptul la indemnizatie. Raspunsul dansiilor a fost negativ in urma a doua contestatii ale mele. Am mers la ANOFM si am luat o adeverinta in care a fost scrisa data de 27 ,data a luarii in evidenta. Cei de la Agentia pt plati si insp sociala mi-au acordat dreptul la indemnizatie in cele din urma dar incepand de luna viitoare motivand ca din urma nu se poate recalcula ,eu fiind cea vinovata pentru ca nu am adus o dovada pana acum. Ce mai pot face in acest caz? Am pierdut indemnizatia pe 1 an de zile. Cum pot recupera dreptul copilului? Doresc sa consult un avocat si de asemenea sa deschid un proces in instanta daca este cazul.

Multumesc
Ultima modificare: Marți, 14 Octombrie 2014
Adinabb, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:35, 14 Octombrie 2014
1. De ce spuneti ca ati pierdut indemnzatia pentru CCC pe un an de zile?

2. Ati pierdut-o numai pe o luna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Respingere drept la somaj OxygeN094 OxygeN094 Respingerea dreptului la indemnizatie de somaj In data de 29/07/2014 am depus dosarul pentru a primii indemnizatie de somaj, pe site-ul AJOFM Gorj scrie ca se ... (vezi toată discuția)
Somaj absolventi 2009 adina_md adina_md Buna ziua!am o intrebare legata de dreptul la ajutorul de somaj acordat absolventilor de studii superioare din 2009. mai precis, am terminat medicina in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de somaj pentru absolventi ContSters232954 ContSters232954 Sunt absolventa 2011 septembrie,am depus un dosar pe octombrie,.mi s a spus ca trebuie sa merg inapoi decembrie, si a spus ca nu pot sa primesc bani de somer ... (vezi toată discuția)