avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1012 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drum servitute
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drum servitute

Buna ziua! Am si eu o problema cu un drum de servitute iata care este :
am cumparat un teren care are un drum de servitute pe proprietatea vecinului acest drum este lat de 3.5m problema mea este ca vecinu si-a reconstruit o cladire fara autorizatie de demolare si de constructie la distanta de 30 cm de drumul de servitute, va specific ca vecinu spune ca este proprietarul acelui drum de servitute el are teren si pe partea stanga si pe partea dreapta a drumului de servitute si face ce vrea el. Daca se poate sa imi spuneti si mie daca exista o lege care sa imi spuna la ce distanta se poate construi fata de drum si ce drepturi are vecinu asupra acestui drum. Eu nu am nici un drept?Sper ca am fost destul de explicita,v-as fi recunoscatoare daca mi-ati raspunde .
Cel mai recent răspuns: bella_y , utilizator 14:19, 26 Mai 2009
dreptul de servitute este un drept asupra bunului altuia afectat folosintei unui alt imobil.Intrucit acest drept a fost stabilit prin titlu, act de vinzare, proprietarul fiondului aservit nu poate face klucrari care sa impiedice exercitarea normala a dreptului de trecere, in caz contrara il putei obliga lșa remedierea situatiei pe calea unei actiuni confesorii. Din pacate nu exista text de lege privind construirea la o anumita distanta de drumul de servitute insa daca a construit fara autoizatie poate fi obligat sa ridice constructiile
Am mers la primarie si mi s-a spus ca nu are voie dect la 3 m distanta acum nu stiu daca m-au mintit sau nu?
Cert este un lucru eu nu pot intra de cladire cu masini mari sau in caz de incendiu nici pompieri nu intra.
El a construit fara autorizatie , in cazul in care el nu isi i-a autorizatia de constructie il poate primaria obliga sa isi darame constructia pt ca el a facut cladirea si fara fundatie si cu geamuri spre mine. cred ca este complicata treaba dar nu ma prea pricep asa de bine si de aceea va cer un sfat ca nu stiu ce pot face.
Exista vreo modalitate de a intra in posesia acestui drum, cu toate ca vecinul are deschidere la sosea 42 m si eu nici macar drumul asta nu il pot avea.Va multumesc mult pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezmembrare-drum de servitute sarrahdam sarrahdam Buna ziua, Am cumparat un activ(fabrica) de la un lichidator si am obtinut hotarare judecatoreasca de intabulare (lichidatorul nu vroia sa faca ... (vezi toată discuția)
Documentatie urbanism bella_y bella_y Buna ziua! Am si eu o intrebare de unde pot lua si eu documentatia urbanistica conform careia trebuiesc respectate normele urbanistice cand construiesti o ... (vezi toată discuția)
Latimea drumului de servitute CARMENSANDRU CARMENSANDRU buna ziua, am cumparat o casa , si problema mea este aceasta: am in cf, dreptul de servitute cu auto si piciorul ,din act de dezmembrare an 2005 pana aici ... (vezi toată discuția)