avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Intervenient fortat asigurare rca
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Intervenient fortat asigurare rca

Buna ziua.In urma cu 4 luni am facut un accident auto usor in care eu am fost vinovat(nu am pastrat distantra si am lovit un alt autoturism usor in bara spate),am facut o constatare amiabila si cel pe care l-am lovit nu a dorit asigurarea mea ca el avea casco si a dorit sa o faca el pe asigurarea lui.Astazi am primit in posta un plic de la judecatorie in care mi se cere sa depun in 30 de zile o intampinare deoarece compania de asigurare la care el a avut casco nu a primit banii de la compania de asigurare la care am avut eu rca,suma fiind de 1400lei.Sunt obligat sa trimit aceasta intampinare?Ce se intampla in caz ca nu o trimit?Asi putea eu sa fiu obligat sa platesc eu aceasta suma chiar daca am avut rca valabil?
Cel mai recent răspuns: Maria Marta , Alte profesii 15:42, 16 Octombrie 2014
acesta este sistemul defectuos din tara noastra , si asta pentru ca se permite .
Buna ziua,
Daca actiunea este indreptata impotriva asiguratorului Dvs., el figurand ca si parat iar Dvs. aveti calitatea de intervenient fortat atunci asiguratorul va fi obligat la plata (doar ca, potrivit legii, trebuie sa fiti si Dvs. citat in cauza). Nu aveti de ce sa va faceti probleme ca platiti Dvs. dauna.
Succes!
Luati legatura cu societatea care v-a vandut RCA-ul. Daca platiti dvs. o puteti actiona in judecata pentru a va recupera banii+ cheltuieli de judecata+ daune. Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dat in judecata pentru o dauna desi am polita rca ionut1919 ionut1919 pot fi dat in judecata pt o dauna desi am polita rca ? am fost sunat de cel pe care l-am tamponat acum cateva luni si mi-a zis ca vrea sa recupereze dauna de ... (vezi toată discuția)
Accident auto, rca , regres pe casco LOPY LOPY In septembrie 2013 am lovit un autoturism, am dat pagubitului rca si copii dupa toate documentele necesare deschiderii dosarului de dauna. Pagubitul avea ... (vezi toată discuția)
Intampinare? BogdanBlg BogdanBlg Buna ziua, in anul 2014 am avut un mic accident in care eu am fost de vina. Tipul in care m-am bagat avea masina pe firma ( avea casco ) noi am facut asigurare ... (vezi toată discuția)