avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Abuz asociație si proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Abuz asociație si proprietari

Bună ziua, am nevoie de ajutor impotriva abuzurilor făcute de asociația de proprietari si din pacate cu acordul majorității.
Locuiesc intr-un complex de blocuri noi. Dezvoltatorul care in mod normal nu ar trebui sa mai aibe nici un drept asupra blocurilor si a parcări, tot vine cu tembelisme de idei, extrem de costisitoare. El supune la vot, si majoritatea decide favorabil. Eu unu nu mai fac față la cheltuielile care imi sunt băgate pe gat lunar (paza permanenta, bariere, curățenie parcare, etc. multe altele).
Va cer ajutorul pentru ca sunt disperat, ce pot face sa refuz plata acestor "servicii"? (in special cand mi se pune placa: majoritatea si-au dat acordul).
Deja sunt pus in fata de a refuza sa plătesc integral întreținerea, din cauza acestor cheltuieli. Am fost insa avertizat ca mi se vor calcula penalizari si ca voi fi dat in judecata (+despăgubiri).
Cel mai recent răspuns: ContSters241232 , utilizator 15:47, 16 Octombrie 2014
si , unde este abuzul ?
sunteti protejat(paza permanenta) , aveti curatenie , aveti parcare...+bariere, nu intra nimeni de capul lui.
eu cred ca este o comunitate civilizata . dezvoltatotrul cu sigurarnta are drepturi acolo , odata ce vine cu propuneri demne de invidiat de altii .
Ca se ofera servicii pe care eu nu le doresc, si mai grav nu mi le permit. In baza majoritatea decide, eu am ajuns intr-o situație fara scapare. Nu-mi permit, pur si simplu. Paza intr-un complex de blocuri in oras (nu aruncat pe câmpuri) este un moft maxim. Curățenia parcării, in condițiile in care este șantier permanent in zona, si tonele de praf sunt la discreția vântului este la limita moftului.
In cele din urma, întreb cuma pot proteja impotriva unor decizii "majoritare", cel putin cand unii nu si le doresc, si clar nici una nu este urgenta si obligatorie.
In situatia in care msjoritatea voteaza/accepta serviciile si respectiv plata acestora,conform norme in vigoare,toti proprietarii au obligatia sa respecte hotararile majoritatii
Era necesar ca anterior incheierii formalitatilor preluare spatiu de locuit sa va informati temeinic referitor la obligatiile aferente,costuri care este cunoscut ca sunt substantial majorate in raport de restul imobilelor de locuit in comun avand in vedere diferentele de confort si de facilitati asigurate de dezvoltator
Conform dispozitii in vigoare,L nr 230/2007 art 49 asociatia de proprietari poate aplica penalitati pentru neplatra oricaror sumd in termenul stabilit
Art 50 prevede dreptul in favoarea asociatiei de proprietari de a actiona in instanta proprietarii care nu isi achita obligatiile de intretinere in termenul stabilit
Totodata art 51 din L nr 230/2007 prevede dreptul in favoarea asociatiei de proprietari de a institui privilegiul imobiliar asupra bunului imobil apartinand proprietarului care se inregistreaza cu sume cu titlu de restanta
Hotararile se iau de majoritatea proprietarilor iar acestea sunt obligatorii pentru toti, inclusiv pentru cei ce sunt impotriva. Asa este legal, ddemocratic si corect. Incorect ar fi daca majoritatea s-ar supune minoritatii.
Conform contractului de VC nu exista angajarea la nici o plata suplimentara. Toate "serviciile" oferite ulterior sunt ideile dezvoltatorului de a-si îmbunătăți imaginea, ca sa-si poată vinde si restul apartamentelor. Din păcate abuzul (asa il vad eu) nu vine direct de la el. Acesta propune administratiilor fiecărui bloc si cere un vot. Deși nu este un cartier de fițe, se pare ca vecinii mei au placere sadica sa arunce cu banii pe fereastra. Cum majoritatea decide favorabil, ne termina pe restul care nu ne permitem. Aceleași persoane care accepta nu au nici un chef sa caute oferte mai bune, si astfel dezvoltatorul isi baga in față propriile oferte (o avea multe datorii de platit).

In fine din ce citesc, se pare ca nu am nici o scapare, probabil in curand voi ajunge in strada din cauza costurilor enorme. Nici sa vand apartamentul nu pot pentru ca este luat cu programul Prima casa, de aproape 2 ani. Speram sa primesc un sfat util sa pot lupta cu aceaste decizii.
Vă mulțumesc :(

Alte discuții în legătură

Interpretare articol din legea 230/2007 mira55 mira55 Cum interpretati prevederile art.25, al.(3) din Legea 230/2007 \\"În situaţii excepţionale, hotărârile pot fi luate prin acordul scris al majorităţii ... (vezi toată discuția)
Proprietarul unei parcări dintr-un condominiu, care nu deține vreun apartament în proprietate, are aceleași drepturi cu orice proprietar din condominiu? comparm comparm Proprietarul unei parcari dintr-un condominiu, care nu detine vreun apartament in proprietate, are aceleasi drepturi cu orice proprietar din condominiu? Intreb ... (vezi toată discuția)
Inchidere cu bariere Gina1968 Gina1968 Buna seara, In urma unei sedinte reconvocate, in cadrul complexului, format din mai multe blocuri si 307 apartamente, unde locuiesc, la care au participat ... (vezi toată discuția)