Un anunt de incepere a lucrarilor de constructie a unei locuinte, depus la Primaria localitatii respective este inscris oficial? Terenul este concesionat, si fiind in proces de partaj, am solicitat Primariei sa-mi comunica care este situatia juridica actuala a terenului . Spre surprinderea mea , primaria a comunicat instantei un proces-verbal in care constata rezilierea contractului de concesiune , motivand ca anuntul de incepere a constructiei este intocmit ...anapoda. Mai exact, concesionarul a declarat pe 10 ianuarie ca incepe lucrarile pe 2 ianuarie ! Era unica modalitate de reziliere a contractului, si evident de scoatere a terenului respectiv din masa partajabila. Pe teren erau deja efectuate sapaturile pentru fundatie ! In schimb , pe copia atasata se vede modificarea grosolana a datei respective. Declaratia s-a intocmit pe 10 ian si s-au anuntat lucrarile pe 12 ian. De asemenea are stamplila cu nr. de inregistrare la primarie. Eu sunt in posesia originalului, copia lui fiind atasata atat in dosarul din primarie cat si in cel din instanta. Cu cine ma judec in penal? Cu primaria prin serviciu de urbanism, prin serviciul corp control, si cu primarul ? Dar adversarul meu poate fi complicele lor ( cu toate ca inscrisul a fost comunicat de primarie ) ?! Dar infractiunea ce este: fals in inscrisuri oficiale sau fals in inscrisuri sub semnatura privata?
Care sunt clauzele contractuale conform carora poate opera incetarea contractului ?Care sunt clauzele referitoare la reziliere ?Exista pacte comisorii ?care ar fi acelea?
Cel mult , putea exista, in prealabil, o notificare din partea concedentului ,(daca nu era inserat chiar vreun pact comisoriu de gradul al patrulea -pt reziliere) in vederea rezilierii / incetarii contractului , nu un proces verbal....Insa daca realitatea de fapt concreata a fost deformata si a fost redata in curpinsul procesului , discutam de infractiunea de fals in inscrisuri oficiale (procesul verbal fiind intocmit de un functionar public , indrutuit a-si exercita atributiile de serciviu in respectiva institutie ).Insa , inainte de a intreprinde vreo actiune , va sfatuiesc sa va consultati cu un avocat , pentru a adopta pozitia favorabila pentru dumneavoastra.
Inscriere in fals !
cami tei
Am pe rolul instantei un proces de partaj dupa pronuntarea div. Partiile aveau 2 terenuri concesionate, in doua statiuni. Deoarece adversarul sutinea ca unul ... (vezi toată discuția)
Rezilier contract
simona35
Buna ziua. As vrea sa stiu care sunt pasii de urmat pentru rezilierea unui contract de lucrari. In contract este mentionat ca ,,nerespectatre obligatiilor in ... (vezi toată discuția)