avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... cum recuperez cheltuielile de judecata?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

cum recuperez cheltuielile de judecata?

Buna ziua!
Am castigat un proces impotriva unei institutii publice.
Intrebare: cum recuperez cheltuielile de judecata?(cu avocat, etc)
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ALEXANDRU NICOLAE , Consilier juridic 09:33, 15 Octombrie 2014
Daca sentinta a devenit irevocabila, va adresati cu incredere unui executor judecatoresc pentru recuperarea tuturor cheltuielior ocazionate cu judecata.
In noul cod termenul "irevocabil" nu mai exista , pentru a putea recupera cheltuielile va putei adresa unui executor judecatoresc cu hotararea definitiva, dar trebuia sa scrieti in cererea de chemare in judecata ca doriti ca paratul in cazul in care castigati procesul sa va plateasca si cheltuielile de judecata cum ar fi taxa de timbru etc.Dar exista situatia in care instanta a omis sa se pronunte asupra cheltuielilor de judecata si va putei adresa cu o actiune in pretentii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sechestru - cheltuieli de judecata, onorariu avocat MIHAELA 1968 MIHAELA 1968 Buna ziua, Cu permisiunea dvs. supun atentiei si problema mea : este vorba de proces civil - pretentii : Avocatul a cerut cheltuieli de judecata iar ... (vezi toată discuția)
Instanța mi-a refuzat plata cheltuielilor de judecată FevroniaLuca FevroniaLuca In urma unui proces, având ca scop plata unei amenzi pe numele meu după înstrăinarea unei masini, am deschis proces pentru recuperarea prejudiciilor. ... (vezi toată discuția)
Neacordare cheltuieli de judecata, procedura, temei juridic eu_craciun eu_craciun Buna ziua, am avut un proces pe care l-am castigat iar instanta a omis sa se pronunte pe cheltuielile de judecata privind onorariu avocat desi chitanta a fost ... (vezi toată discuția)