Buna Ziua,
Am angazat un avocat platindu-i cu chitanta suma ceruta (3000 ron) pentru...nu stiu pentru ce si cat.
Oricum, eu am fost de acord. Urma sa-mi depuna o intampinare la proces, pentru care am dat 2 mail-uri si am incercat sa-l contactez telefonic pe avocat ca sa mi se arate si mie intampinarea inainte de a fi depusa. Fara nici un raspuns.
Nu stiu daca a depus intampinarea , nu stiu ce a scris in ea...
Mai e cazul sa continui cu acest avocat?!
In cazul ca nu cum pot rezilia contractul sa mi se dea o parte din bani pentru a angaja altul?
Multumesc.
1. Nu angajați un avocat care nu vă cere mai întâi dosarul spre studiere.
2. Achitați onorariul doar după ce ați semnat un contract în care sunt prevăzute toate serviciile la care se angajează avocatul respectiv.
3. Pentru orice sume de bani plătite în cadrul respectivului contract trebuie să primiți documente de încasare a sumei respective INTEGRAL.
În cazul Dvs. trimiteți printr-un executor judecătoresc o notificare de reziliere a contractului din vina exclusivă a respectivului avocat și solicitații să vă returneze întreaga sumă.
Dacă nu face acest lucru trimiteți o sesizare la Baroul din care face parte și în final chemați-l în judecată.
Doamne ajută!
In primul rand ar trebui sa mergeti si studiati dosarul. Astfel veti vedea daca este depusa intampinarea,ori nu. In functie de aceasta, veti putea lua o decizie ulterior. Termenul de depunere a trecut?
Daca e vorba de 3000 lei si nu de 300 lei in mod normal avocatul ar fi trebuit sa va raspunda la telefon sau la e-mail.
Poate ca a depus intampinarea dar e plecat pe undeva.
Este adevarat ca aveati dreptul de a afla ce intampinare s-a depus la dosar.
Depinde insa si despre ce litigiu este vorba.
In unele cazuri nu este nevoie sa stie clientul ce se depune la dosar, iar in alte cazuri este foarte bine de stiut de client ce cuprinde intampinarea intrucat se poate pierde procesul din acest motiv.