avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1404 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Folosirea unui teren extravilan fara instiintarea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Folosirea unui teren extravilan fara instiintarea proprietarului

Buna ziua!

Sint proprietar a unui teren teren extravilan(arabil)in suprafata de 400 mp.Acest teren face parte dintr un lot mai mare ce a fost astfel impartit in 2008 de fostul proprietar spre a fi vandut.Problema mea este alta:terenul cel detin cu acte legale ,cadastru si intabulare,se afla in extravilanul satului Agigea (Constanta)primarie unde de altfel platesc si acel impozit la el a fost si este folosit (nu stiu inca de catre cine) in domeniul agricol,si toata suprafata din care face parte acest teren.Pe aceasta suprafata fost plantat porumb,recoltat,arat primvara.Am sunat la primaria Agigea spre a cere informatii cu privire la acest aspect,insa dinsii mi au spus ca nu stiu cine se foloseste de acea zona arabila respectiv zona unde am eu terenul,si ca nu sint obligati sa mi furnizeze informatii de acest gen.Cui ma pot adresa in acest caz,cum aflu cine este asociatia agricola (ca banuesc ca asa se cheama)care are foloase materiale si financiare de pe urma folosirii terenului meu,fara sa fiu instiintata?:(
Ultima modificare: Miercuri, 15 Octombrie 2014
ContSters330573, utilizator
Cel mai recent răspuns: ALEXANDRU NICOLAE , Consilier juridic 11:10, 15 Octombrie 2014
Puteti formula o plangere penala intemeiat pe art.256 NCP "tulburare de posesie" , si puteti sa va constituiti parte civila pentru plata daunelor aduse in perioada folosiri fara drept a terenului.(puteti formula plangerea chiar daca nu cunoasteti persoana care ocupa terenul ).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incalcarea dreptului de proprietate DraghiciGeorgiana DraghiciGeorgiana buna ziua! in urma cu un an am cumparat un teren si cineva a pus porumb pe terenul meu fara acordul meu eu am fost cu o firma pe teren si au facut masuratorile ... (vezi toată discuția)
Acordul vecinilor pentru puz Floricaion Floricaion Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o situatie problematica. Detin un teren intravilan de 13500 mp, pe care doreste sa-l cumpere cineva pentru a face o sala ... (vezi toată discuția)
Impozitul pe teren Claudia F. Claudia F. Buna ziua ! Situatia mea se prezinta in felul urmator : In urma decesului mamei in 2002, a ramas o mostenire cuprinzand o suprafata de teren agricol ... (vezi toată discuția)