avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 178 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reparatie acoperis....va rog un raspuns.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reparatie acoperis....va rog un raspuns.

Stau la ultimul nivel , acoperisul este fisurat iar apa se infiltreaza prin tavan.Va dat seama.Am citit atat Legea 230/2007 cat si Normele Metodologice de aplicare si am inteles sau am vrut sa inteleg ca acoperisul este proprietate comuna si ca obligatia in ceea ce priveste reparatia lui cade in sarcina Asociatiei.Pe bloc s-a mai instalat si o antena de telefonie al carei scop a fost pe langa chiria pe care As o primeste si reparatia acoperisului.Acum eu nu stiu ce sa fac....Vreau sa merg la As. cu o cerere de reparatie a acoperisului in care deasemenea am sa le aduc la cunostinta ca in cazul in care nu indeplinesc aceasta obligatie....am sa fac apel la caile legale.Va rog din suflet sa ma ajutati cu un raspuns.Am vreo sansa sa vad odata reparat acoperisul.?????Mii de multumiri
Cel mai recent răspuns: anyme , utilizator 05:43, 1 Iunie 2009
Este corect cum vreti sa procedati cu un singur amendament....sa nu folositi amenintarile in cerearea Dv. Si argumentul meu este acela ca o intentie (reclamatia AP ca nu va repara acoperisul dupa ce ati sesizat problema Dv.) trebuie pusa in practica, efectuata ....si nu folosita ca o simpla amenintare care s-ar propaga luni si luni de zile, poate ani.
Poate aveti castig de cauza daca blocul este condus de oameni cu capul pe umeri si care-si pleaca urechea la necazurile reale ale locatarilor. Daca nu, mergeti mai departe cu reclamatia...pana la a-i da in judecata.
Ultima modificare: Marți, 26 Mai 2009
elga50, moderator
Doamna Vika,
Aceasta problema a mai fost discutata pe forum, asa ca daca dati o simpla cautare pe Cautare in forum, veti gasi multe sfaturi cu privire la problema proprietarilor de la ultimul etaj - reparatii terasa. Asa cum ati fost sfatuita mai sus, adresati-va conducerii asociatiei, eventual sub semnatura tuturor proprietarilor afectati de infiltratiile de apa. Conducerea as.prop. este obligata sa verifice situatia reclamata, iar daca se confirma trebuie sa intruneasca adunarea de bloc cu ordinea de zi principala - Crearea fondului de reparatii a terasei. Mai departe este treaba conducerii cum trebuie sa procedeze... Daca lucrurile nu evoluiaza pe masura asteptarilor dvs. puteti sa va adresati biroului specializat in coordonarea activ. as. prop. din oras/sector, expuneti problema, atasati in copie raspunsul as. prop. si am convingerea ca se va purcede la repararea terasei. Am rugamintea sa ne tineti la curent cu ce se mai intampla pe la dvs. Succes!

Ultima modificare: Marți, 26 Mai 2009
Adam Grecu, utilizator
Problema poate fi foarte simpla. Intai il cautati pe presedinte, discutati cu el, ajungeti impreuna la o concluzie, iar mai departe se ocupa el. Cerere? Pai ce, sunteti straini unul fata de altul in blocul ala?
Anume am pus astfel problema, deoarece tot timpul exista impresia de "noi si voi" intre conducerea as de pr si proprietari. Cand o sa se lamureasca lumea ca noi suntem voi si voi sunteti noi?
Sau cad se vor lamuri cu totii ca presedintele e baza si nu administratorul. Cu administratorul se discuta, asa, ca de la om la om, nu oficial, atunci cand ai o problema ca locatar al condominiului.
Faceti o "sesizare" catre presedintele asociatiei. Acesta este dator sa constate , sa discute in comitet si cum suntem la inceputul verii se vor gasi solutii pana la toamna sa nu va prinda iarna cu tavanul fisurat.
Pentru orice problema de reparatii mai mult sau mai putin planificate, avarii, noi am constituit o comisie tehnica dintre membrii comitetului care se pricep la aceste lucruri. Atunci cand e nevoie presedintele apeleaza la acestia, contata impreuna cu administratorul si se trece la actiune.
Am subliniat termenul de sesizare si noi folosim acest mod de docuiment si nu cerere. Pana si atunci cand se solicita scoaterea unei persoane de la intretinere folosim ..." va aduc la cunostuinta.." , "va rog sa luati masuri" si nu ... "va rog sa aprobati.."
Puneti in practica sfaturile colegilor, dandu-le alesilor un ragaz de 30 zile pentru a demara actiunea de remediere a acoperisului, iar dvs in acest timp incheiati o asigurare a ap ( detaliile le discutati cu societatea de asigurari).
Dupa ce expira termenu, daca observati ca nu s-a materializat nimic, anuntati comitetul ca la prima ploaie cand apar infiltratiile, in prezenta a doi vecini chemati agentul constatator de la societatea de asigurari care va incheia un p-v de constatare. In doua- trei saptamani veti primi c/v daunei, aceasta urmand a fi recuperata de la asociatie.
Dupa cateva astfel de actiuni, vor repara acoperisu, fara a va mai enerva cu ei. Incercati.
Succes!

Alte discuții în legătură

Dat in judecata de vecinul de la iii ciucuadrian ciucuadrian Buna seara. Va retin cu problema mea: stau la etajul 4 si am fost actionat in judecata de vecinul de la III, deoarece se infiltreaza apa de pe terasa ... (vezi toată discuția)
Asigurare locuintei la omniasig claudia_petre87 claudia_petre87 Buna ziua, Am o asigurare AM Plus incheiata la Omniasig. Am platit din 2010 pana in prezent si la sfarsitul anului 2014 am avut o dauna. Desi locuiesc la ... (vezi toată discuția)
Reparatii apartament ultimul etaj StRotaru StRotaru As vrea sa stiu daca proprietarul unui apartament de la ultimul etaj poate pretinde ca asociatia sa plateasca reparatiile la plafonul deteriorat din cauza ... (vezi toată discuția)