avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Societate radiata din 2006, care emite facturi
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Societate radiata din 2006, care emite facturi

buna ziua .in pasivul succesoral adus in dosar pt partajare ( pasiv adus de reclamanta ), am descoperit o factura emisa de DODO FLOR S.R.L. Bucuresti in 2012, desi pe saitul MFP si ANAF aceasta firma a fost lichidata si radiata in 2006 . Alte facturi cu imbracaminte si incaltaminte emise in 2012 nu au avut bilant in anul respectiv .ce pot face in acest sens ? multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: alla1975 , utilizator 13:47, 16 Octombrie 2014
Solicitati la ORC relatii legate de aceasta societate comerciala. Sunt doua variante: fie, dupa radiere au fost folosite chitantele si facturile in fals, fie dupa radierea firmei s-a infiintat o alta firma care a luat aceasta denumire, cu alti asociati, alt obiect de activitate, etc. care sa nu aiba absolut nici o legatura cu firma radiata.
Legea prevede ca, daca au trecut doi ani de cand o firma a fost radiata denumirea acesteia poate fi folosita la infiintarea altei societati comerciale.
este o factura falsa. din moment ce firma a fost radiata , ea nu mai are personalitate juridica adica nu mai exista, este MOARTA.
rokambol a scris:

este o factura falsa. din moment ce firma a fost radiata , ea nu mai are personalitate juridica adica nu mai exista, este MOARTA.

Da, a fost radiata, insa altcineva putea solicita dupa doi ani de la radiere preluarea acelui nume....nu avem de unde stii ca nu s-a intamplat acest lucru. Asadar, este posibil ca atunci cand s-au emis facturile sa existe in functiune o firma cu acelasi nume aflata in perfecta legalitate ..... De aceea sunt necesare relatiile de la ORC !
nu este vorba de alta firma cu acelasi nume pt ca ii corespunde si CUI dupa factura cu cel inregistrat la MFP. EU IN ACEASTA SITUATIE PE CINE AR TREBUI SA TRAG LA RASPUNDERE fIRMA CARE EMITE FACTURI FALSE SAU CUMNATA CARE S-AR PUTEA SA AIBE LEGATURA CU ACELE FACTURI (AVAND SI EA ODATA SOCIETATE , DECI PRIETENI ), dar nu am dovezi . cum trebuie demarat acest lucru pt inceput ?
Pai aveti idee cine emite facturile?

Alte discuții în legătură

Facturi false carsteaverginica carsteaverginica in probele aduse de catre reclamanta in dosar am gasit doua facturi a caror societate a fost lichidata acum 8 ani . pot invoca inselatorie ? (vezi toată discuția)
Ce mai pot face ? carsteaverginica carsteaverginica Buna ziua. Am dezbatut o succesiune in care au fost transate cheltuielile de inmormantare si pomeniri. In urma interogatoriului partea adversa a recunoscut ca ... (vezi toată discuția)
Stadiu proces- detin 50% din partile sociale pentru firma implicata in proces dar nu stiu despre ce este vorba in acesta??? Raduan1 Raduan1 Buna ziua, Am descoperit pe portalul [b]http://portal.just.ro/ [/b] un proces in derulare in care este implicata firma la care detin 50% din partile sociale ... (vezi toată discuția)