avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu crestere copil fara plata dupa concediul cu ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu crestere copil fara plata dupa concediul cu plata de 11 luni

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.

Daca mama alege varianta de CCC pt 1 an cf. art. 2 (a) OUG 111/2010, teoretic ea trebuie sa revina la locul de munca dupa 11 luni (1 luna obligatoriu se transfera tatalui, care sa presupunem ca renunta la ea - cf.art. 4^1 din normele de aplicare a OUG 111/2010).

CCC fara plata poate fi solicitat angajatorului dupa ce copilul implineste varsta de 1 an (cf. art. 6 OUG 111/2010).

Ce se intampla cu acea luna in care mama nu primeste (nu are dreptul la) indemnizatie CCC dar nici nu poate depune cerere pentru concediu CCC fara plata pt ca inca nu a implinit copilul 1 an?

Banuiesc ca poti sa faci cerere la angajator pt CCC fara plata chiar daca nu a implinit copilul 1 an, dar nu ar fi cf. legii si ma gandesc ca ai 1 luna neacoperita ca vechime in munca si stagiu de cotizare.

Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: IldikoB , utilizator 15:48, 15 Octombrie 2014
1. In acea a 12- luna puteti sa reluati activitatea sau sa solicitati concediu fara plata.

2. Perioada de concediu fara plata nu este vechime in munca si nici stagiu de cotizare la pensie si sanatate.

3. Sau, daca este cazul, puteti lua concedii medicale in acea luna si atunci beneficiati de stagiu de cotizare la pensie si sanatate.
Buna ziua,
Dar daca s-a reactivat CIM cand copilul a implinit 1 an si 11 luni ( 22 sept) tatal nu vrea acea luna iar mama nu poate reveni la munca, copilul avand problem de sanatate. Se asteapta decizia comisiei pt prelungirea CCC pana la 3 ani. Concediul medical ar fi solutia pt a fi asigurat ?
1. Asta va spuneam si eu mai sus:
3. Sau, daca este cazul, puteti lua concedii medicale in acea luna si atunci beneficiati de stagiu de cotizare la pensie si sanatate.

2. Sau puteti lua concediu medical pentru ingrijire copil bolnav.

3. Daca obtineti certificat de handicap pentru copil puteti reintra in CCC pana la varsta de 3 ani si veti beneficia de aceeasi indemnizatie.
Multumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu fara plata dupa ccc omamicaa omamicaa Buna ziua!Sunt in CCC pana in martie 2013.Intre timp m am mutat intr un alt judet.Sunt invatator titular in judetul de unde m am mutat.Ar trebui sa ma transfer ... (vezi toată discuția)
Tatal nu doreste sa beneficieze de 1 luna cic Loredana_84 Loredana_84 Buna ziua Am o salariata aflata in concediu crestere copil 1 an. Sotul acesteia nu doreste sa beneficieze de luna de concediu crestere copil (indeplineste ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata conform art. 6 oug 111/2010 doriacristina doriacristina Am o angajata care a solicitat concediul mentionat in titlu. Este corect daca ii intocmesc o decizie de incetare a suspendarii pentru CIC incepand cu ... (vezi toată discuția)